İMRANLI BELEDİYE BAŞKANI MURAT AÇIL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İMRANLI BELEDİYE BAŞKANI MURAT AÇIL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sivas İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, İstanbul'da Garip Dede Cemevi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sivas İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, İstanbul'da Garip Dede Cemevi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda siyasetçi ile ailesi ve yakınlarının katıldığı cenaze töreninin ardından Murat Açıl, Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için, Küçükçekmece'deki Garip Dede Cemevi'nde öğleden sonra cenaze töreni düzenlendi. Açıl'ın cenaze törenine, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Onursal Adıgüzel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, CHP milletvekilleri Ulaş Karasu, Akif Hamzaçebi, Özgür Karabat, Gürsel Tekin, Gökan Zeybek, Ali Şeker, Orhan Sarıbal ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, partililer ile Açıl ailesi ve yakınları katıldı.

Cemevindeki cenaze töreninde Murat Açıl'ın annesi Sabriye Açıl, dayısı Cemal Aydın, kız kardeşi Sultan Çıtak, çocukları Oya, Sedat, Poyraz, Ada Açıl taziyeleri kabul etti. 

"SEVGİYLE DOSTLUĞU EGEMEN KILDI"

Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Murat Açıl'ın İmranlı için büyük emek verdiğini ve İmranlı halkının mutluluğu için çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sevgili Murat Açıl, İstanbul ile İmranlı'yı bir anlamda buluşturdu. İş dünyasını buluşturdu. Sevgiyi, dostluğu egemen kıldı. Dolayısıyla büyük çaba harcadı. Genç yaşta kaybettik. Hepimizin başısağolsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Cenaze töreninde, Murat Açıl'ın yakın dostlarından şair, yazar Ataol Behramoğlu da "Bu Yangın Yerinde" adlı şiirini okudu. 

Törenin ardından Murat Açıl Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.