İMZALI MÜZE’NİN BU AYKİ KONUĞU ATAOL BEHRAMOĞLU OLDU

İMZALI MÜZE’NİN BU AYKİ KONUĞU ATAOL BEHRAMOĞLU OLDU

21 Mart 2024

Küçükçekmece Belediyesi, ‘İmzalı Kitaplar Müzesi Söyleşileri’nde çağdaş Türk şiirinin çınarı, Yazar, Çevirmen ve Akademisyen Ataol Behramoğlu’nu ağırladı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide usta kalem, okuma yazma serüvenini ve yaşamından anekdotları gençlerle paylaşarak, merak edilen soruları yanıtladı. Söyleşinin moderatörlüğünü Yazar Metin Celal yaptı. 

Behramoğlu: Kapitalizmin dünya ve insan ilişkilerini kuruttuğunu düşünüyorum

Günümüz Türk ve Dünya edebiyatında bir kuraklık olduğunu ifade eden usta şair, “ Son dönemde Dünya edebiyatında bir kuraklık var.  Nobel almış falan ülkenin yazarına, eserine bakıyorsun artık merak bile etmiyorsun, ne yazmış diye. Bana sorarsanız kapitalizmin dünyayı ve insan ilişkilerini kuruttuğunu düşünüyorum. Türkiye’ye bakarsak da büyük bir kültürsüzlük ortaya çıktı. Şiir nasıl yazacaksın çocukluktan itibaren şiir sevgisiyle büyümediysen, bir şeyler öğrenmediysen?  Sonradan eline kalem alarak şiir yazılmaz ki ” diye konuştu.

“Şiir yazmak isteyen kendini gösterme amacından uzaklaşmalı”

Şiir yazarken kendisine ilham veren konuları gençlerle paylaşan Ataol Behramoğlu, öncelikle şiiri çok sevmek gerektiğinin altını çizerek, “Şiir yazmak isteyenlerin kendini gösterme amacından uzaklaşarak sevdiği için şiir yazması gerekir.  Beni şiir yazarken en çok bahar ve dramatik şeyler etkiliyor. Duygusal, ince şeylerden besleniyorum. İnsanı ilgilendiren şeyler, şairi de etkiler” dedi.

Ataol Behramoğlu, dillere pelesenk olan “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” şiirini de Küçükçekmeceliler için okuyarak, kitaplarını imzaladı. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, ünlü şaire Küçükçekmece Belediyesi yayını ‘İmzalı Kitaplar Müzesi’  kitabını hediye etti.

İmzalı Müze, Ataol Behramoğlu koleksiyonundan, “ Behçet Necatigil –Beyler, Can Yücel- Ölüm ve Oğlum, Ceyhun Atuf Kansu- Yanık Hava, Aziz Nesin – Surname, Yaşar Kemal- Üç Anadolu Efsanesi” gibi Türk edebiyatının kült ve birinci baskı eserlerine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak.

 

fzvxobq5l3z0xqispjaefkae.jpg

mdwvbvcgnzq4ypmlrxp5wcug.jpg

tbn2mmkh60vgaxydwlsycI1u.jpg

kzftg0v8qjoxsmrdnytzjnre.jpg

uixbcsoeqecmhmn6ydlggtv7.jpg

pygre6zqjidvxcrmeu2l5dzx.jpg

eoihwuxIzapf3l89ysqt5dxn.jpg

dvnbppynf4uazsvkjyag5qw8.jpg

nfozczm21I0toprcalh6wdlf.jpg

jryhes21chuv8degujwm5cla.jpg

vk7nhggo6shbuuysxz2qiwce.jpg

a6x50kmjgndIluwdzoe8vyyc.jpg

juivmu7ccztIkot62v5nyzxa.jpg

sotnc0v2f4ldlveptzragkpw.jpg

e8ppxugalqn2rcsd41fd9bqa.jpg

hcp20odnpzrf4extulmmoaxq.jpg

vk5yohs2vfrt6umccxpea4tb.jpg

opulbhyqmtwi6ajrlbz2skrc.jpg

k0uk4fltjqyarhumnbo9bldi.jpg

hk1yu9pghdz8cetdpk5fam02.jpg

iwnl2truyeyco0hv6jodxIjq.jpg

hsmwcubdka0v6uwy8xkq3b5y.jpg

nfg8l6za427fgunmxowqjpaI.jpg

g2qvopawdguwhczqn0xkeple.jpg

f9vu6sgndmcjhb3jkytrtxp4.jpg

uwwzipflrpggmxaocanf965k.jpg

813xmneokItyxrdqfc4okrm2.jpg

4ckjzbp0pjuq5do6kxnIwrmm.jpg

qpg8smmIwvib0c7oaujdj62t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.