İNANÇ TURLARINA KARTALI VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İNANÇ TURLARINA KARTALI VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Kartal Belediyesi’nin, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz inanç turlarına 3000’e yakın Kartallı vatandaşımız katıldı.&..

Kartal Belediyesi’nin, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz inanç turlarına 3000’e yakın Kartallı vatandaşımız katıldı.   

2019 yılı Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz cami ve türbe gezilerinin son misafirleri, Yalı Mahallesi sakinleri oldu. 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği inanç turları projesi kapsamında mahalle sakinleri mahallerindeki muhtarlık binası önünden, Kartal Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla alındı. 

Kartal’dan başlayan turun ilk durağı, Anadolu Kavağı'nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi oldu. Vatandaşlar burada Hz. Yuşa’nın Türbesi’ni ziyaret etti ve namaz kıldı. 
Daha sonra Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camii ziyareti ile devam eden turda, vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Ramazan Ayı’nın ilk Cuma günü ziyarete açılan ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide, vatandaşlarımız yaklaşık 2 saat kalarak bol bol dua etti. 

Son olarak Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ve Camii ziyareti ile devam eden turda, Kartallılar, Eyüp Sultan'da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. 

Ziyaretler sırasında vatandaşlara, ziyaret edilen kutsal mekânların özellikleri ve hikâyelerine ilişkin bilgiler veren tur rehberleri de eşlik etti. Yaklaşık 8 saat süren inanç turunun sonunda ise vatandaşlar, Kartal Belediyesi otobüsleri ile Yalı Mahallesi Muhtarlığı’na döndü. 

2019 yılı Ramazan Ayı içerisinde, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen inanç turlarına, Kartal’daki 20 mahalleden yaklaşık 3000 vatandaşımız katılarak, İstanbul’daki önemli inanç merkezlerini ziyaret etti. 

Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Ramazan Ayı içerisinde düzenlenen inanç turlarına katılan vatandaşlar, duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Kartallı vatandaşlar, başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere turların düzenlenmesinde emeği geçen bütün Kartal Belediyesi personeline teşekkür etti. 


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.