İrlanda’da gerçekleştirilen TJK Koşusu’nu Point King kazandı

İrlanda’da gerçekleştirilen TJK Koşusu’nu Point King kazandı

3 yaşlı tayları bir araya getiren Jockey Club of Turkey Vinnie Roe Stakes'i bu yıl Lloyd J. Williams Syndicate'in sahibi olduğu, Joseph O'Brien'ın antrenesindeki Point King (Zoffany - Loved / Galileo) isimli tay, jokeyi Shane Crosse idaresinde kazanmayı başardı.

Koşunun videosu için tıklayınız

Çim pistte 2800 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen İrlanda'daki TJK Koşusu'nda 5 İngiliz tayı start aldı. Koşunun ikincisi Joseph O'Brien'ın kardeşi Donnacha O'Brien'ın antrene ettiği Simply Glorious (War Front - Misty For Me / Galileo) olurken, Shajak (Zarak - Shamooda / Azamour) üçüncü, Bluegrass (Galileo - Quiet Reflection / Showcasing) ise dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak bir kez start alan ve beşinci olan Point King, bu yıl 10 Haziran günü Fairyhouse'da kolay kazanıp ikinci startında Maiden'a veda etti. 21 Temmuz'da Leopardstown'da 2600 metre mesafeli koşuyu da lehine çeviren tay, Jockey Club of Turkey Vinnie Roe Stakes ile birlikte kariyerinin 4. startında üst üste ve toplamda 3. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Koşu ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın ilgililerine ödüllerini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk takdim etti.

Merhum Üyemiz Sadettin Atığ Leopardstown Hipodromu'nda anıldı...

Aynı gün Leopardstown Hipodromu'nda, merhum Asli Üyemiz Sadettin Atığ anısına düzenlenen Memorial Handicap ise TSİ 22.20'de koşuldu. 3+ yaşlı 13 safkan 1800 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdi. Koşuyu Dermot Weld'in sahibi ve antrenörü olduğu Giladah (Muhaarar - Tarfasha / Teofilo) jokeyi Chris Hayes ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

9 Haziran günü aynı pist ve mesafede kazanan Giladah, Sadettin Atığ Memorial Handicap ile birlikte 6. startında 2. birinciliğine ulaştı.

Merhum Asli Üyemiz Sadettin Atığ adına düzenlenen koşu sonrası da bir tören gerçekleşti. Törende, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk, safkanın ilgililerine ödüllerini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.