İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ 1 MAYIS’TA BAŞLIYOR

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ 1 MAYIS’TA BAŞLIYOR

15. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, “Evde kalamayanları gör” sloganıyla 1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde başlıyor.

8 Mayıs’a kadar sürecek festivalin filmlerin çevrimiçi yayınlanacak. Açılış filmi Fatih Pınar'ın yönettiği 'Kaza Değil Cinayet' olacak.

Festival açılış etkinliği, 1 Mayıs 2020 saat 20.00'de İFF Youtube kanalında canlı yayınlanacak. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Alican Yücesoy yapacak. Müzikleri ile Kardeş Türküler, Şanışer, Metin-Kemal Kahraman, Burcu Yeşilbaş açılış gecesine katılacaklar. Ayrıca Oyuncu Mert Fırat, Ercan Kesal, yurt dışından Tunç Okan ve yönetmenler canlı olarak bağlanacak.

Türkiye ve dünyadan 40 adet Filmi 2 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 8 Mayıs gecesine kadar internet üzerinden izleyebilecek. Sadece programda belirtilen saatlerde izlenebilecek olan filmler, daha sonra arşivden izlenemeyecektir. Film gösterimleri sonrasında canlı yayınlarla yönetmen söyleşileri gerçekleştirilecek.  Dünyanın her yerinden izleyiciler yönetmenlere sorular sorabilecek. 

2 Mayıs Cumartesi saat 14:00'de 'Film üretiminde ve dağıtımında kooperatifleşme mümkün mü?' başlıklı bir çalıştay çevrimiçi olarak düzenlenecek.

 Yönetmen retrospektifi kapsamında Tunç Okan'ın Otobüs, Sarı Mercedes, Cumartesi Cumartesi ve Umut Üzümleri filmleri gösterilecek. Tunç Okan Fransa'dan 2 Mayıs günü saat 17:20'de  festival Youtube kanalından canlı yayında izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. 

3 Mayıs Pazar  saat 15:00 de yönetmen video aktivist Fatih Pınar ile 'Fotoröportajdan Multimedyaya, Video röportajdan Belgesel Sinemaya Belgeselin Değişen Halleri' atölyesi çevrimiçi gerçekleşecek.

Festivalin tanıtım filminde koronavirüs günlerinde çalışan işçiler yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.