IŞIKLAR: “BETONA DEMİRE DUR DİYEREK, TARIM FESTİVALLERİ YAPIYORUZ”

IŞIKLAR: “BETONA DEMİRE DUR DİYEREK, TARIM FESTİVALLERİ YAPIYORUZ”

Başkan Işıklar festival açılış konuşmasında; “İstanbul’un yanı başında, betona demire dur diyerek, tarım, üretim, turizm, eğitim şiarıyla bu festivalleri yapıyoruz” dedi.

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 57.sini gerçekleştirdiği Yoğurt Festivali ilk gün sahne programı dolu dolu geçti. Dans gösterileri, yarışmalar ve konser programları ile devam eden festival programı renkli görüntülere sahne olurken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikleri binlerce Silivrili izledi. Afrika Dans Grubu’nun sahne programıyla başlayan sahne etkinliklerinde Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü’nün dans gösterisi beğeniyle izlendi.

 

IŞIKLAR: “YOĞURT KOSKOCA MEDENİYETİN BİR PARÇASI”

Açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Işıklar; “Yoğurt yıllardır demlenmiş koskoca bir medeniyetin sadece bir parçası. Yoğurdu hatırlamak demek geçmişten bugüne biriktirdiğimiz kültürü hatırlamamız demek. Yoğurt bizi burada yaşatan, zenginleştiren, ekonomi için oluşturulan değerlerden yalnızca biri. Düzenlediğimiz festivallerimize bakın; Domates Festivali, Karpuz Festivali, Bamya Festivali, Kavun Festivali, Yoğurt Festivali.. Bu festivallerin hepsi üretim, hepsi tarım! Bizler İstanbul’un hemen yanı başında, betona demire dur diyerek, ben bu şehri koruyacağım diyerek tarım, üretim, turizm, eğitim şiarıyla bu festivalleri yapıyoruz. Bunların tamamında sizlerin katkısı var, sizlerin inancı var, güzel yaşamak, özgür yaşamak, kendi yaşadığı kentinde rahatça nefes almak isteğiniz var. Bunların hepsini sizlerle birlikte, sizin desteğinizle yapıyoruz.”

 

“NİCE FESTİVALLERDE GÖNÜL BİRLİĞİ İLE BULUŞMAK ÜZERE”

Sadece bir görüşe tabi olmadan, “Ben diğerinin ötekisi değil, tamamlayıcısıyım” diyerek, ele ele yaşayan, 24 saat Silivri’nin her noktasında güvenle ve korkmadan yürüyüp gezebilecek huzuru koruyan, ayrılıkları bir kenara koyarak, 1923 ruhunu bugün bu kentin sokaklarına taşıyan sizlerle gurur duyuyorum. Zor günlerden, üzücü günlerden geçebiliriz. Lakin bunların hepsini birlikte aşacağız, bu zorluklar, bu kötü günler, bu üzücü haberler bizden uzak olacak.

Moral bozmak yok, enseyi karartmak yok!  Ulu önderimiz Atatürk’ün kurmuş olduğu bu cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak, bu güzelim memleketi ilelebet koruyacağız. Nice festivallerde gönül birliği içerisinde buluşmak üzere..” dedi.

 

YOĞURT YEME YARIŞMASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Silivri Yoğurt Festivali’nin geleneksel Yoğurt Yeme Yarışması bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Tepsi yoğurdun içinde saklanan altını bulmak için yapılan yarışma çekişmeli geçerken, elleri bağlı şekilde kaşık kullanmadan tepsiye yerleştirilen altını bulan genç büyük sevinç yaşadı.

 

MERVE ÖZBEY VE MANGA’DAN COŞKULU KONSER

Gecenin finalinde sahne alan Merve Özbey ve Manga Silivrilileri coşturdu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar konseri izleyen kalabalık gönüllerince eğlendi. Festivale katılan tüm konuklara gün boyunca yoğurt ikram edildi.

 


Kaynak: istanbulses / Silivri
























































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.