IŞIKLAR KEŞKEK FESTİVALİNE KATILDI

IŞIKLAR KEŞKEK FESTİVALİNE KATILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Samsunlular Derneği tarafından gerçekleştirilen 2. Silivri Keşkek Festivali’ne katıldı.

Silivri Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen 2. Silivri Keşkek Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Festivalde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu ve yönetimine teşekkür ederek şunları söyledi: “Bugün çok güzel bir güne tesadüf etti. Hem Anneler Günü, hem de 19 Mayıs haftası. Samsunlular Derneği’miz Silivrimizin çok büyük bir özelliğine katkı sağladılar. Biz, halayı, horonu, karşılamayı bir arada yapan ender bir ilçeyiz. Samsun’dan, 81 ilden kopup gelmiş hemşerimizin bir arada yaşadığı bir ilçeyiz. Küçük bir Türkiye’yi temsil ediyoruz. Huzur içinde, bir arada, birlikte güven içinde yaşamanın adı oldu Silivri. Bizim çimentomuz bu.  Samsun’un keşkeği, Edirne’nin, Kars’ın, Ardahan’ın nesi varsa yaşatacağız. Zor günlerde bir arada olan bir millet, derin bir medeniyet. Bizi biz yapan değerleri yarına taşırsak, millet olacağız. Bizim zenginliğimiz sizlersiniz. Samsun demek kurtuluş mücadelesi, Anadolu insanının yedi düvele şahlanışı demek. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli simgesi demek. Tüm gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak konusundaki çabaya biz de destek olmaya çalışıyoruz. Nice Anneler Günü ve 19 Mayısları yaşamamızı gönülden arzu ediyorum.” Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde taekwondo gösterisi ve konser programları gerçekleştirildi.


Kaynak: istanbulses / Silivri










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.