IŞIKLAR’DAN 10 OCAK’TA ANLAMLI EV SAHİPLİĞİ

IŞIKLAR’DAN 10 OCAK’TA ANLAMLI EV SAHİPLİĞİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Konseyi’ne ev sahipliği yaparak basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Işıklar, özgürlüğünden mahrum bırakılan tüm basın mensuplarına da selam gönderdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nun yılın ilk toplantısına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Silivri’de ev sahipliği yaptı. Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, ikinci başkan Murat Önok, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  aralarında Hüsamettin Cindoruk,  Tufan Türenç, Murat Önok, Melih Berk, Turgay Noyan, Yalçın Büyükdağlı, Okşan Atasoy, Başar Yaltı, Muzaffer Baca’nın da bulunduğu Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen ile Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin yargılandığı davada tutuklandıktan sonra tahliye edilen Musa Kart, Önder Çelik ve Emre İper ile halen aynı davada tutuklu bulunan Akın Atalay’ın eşi Adalet Atalay, tutuklu gazetecilerin yakınları katıldı.

 

TÜRENÇ: “BUGÜN ÇALIŞAMAYAN GAZETECİLER GÜNÜ”

Toplantıda, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, TBMM Eski Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Hüsamettin Cindoruk, Cumhuriyet Gazetesi davasında tutuklu bulunan Akın Atalay’ın eşi Adalet Atalay, Cumhuriyet Gazetesi davasında tahliye olan Musa Kart, Önder Çelik ve Emre İper de söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

 

IŞIKLAR TUTUKLU GAZETECİLERE SELAM GÖNDERDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Basın Konseyi üyelerine, toplantıya katılan katılamayan ve özgürlüğünden mahrum bırakılan bütün basın mensuplarını selamladığını belirterek, “ Bugün Silivri’de olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum. Silivri maalesef böyle anılıyor. Ama ben inanıyorum. ‘Top yere vurmadan zıplamazmış’ derler. Topun yere vurduğu yer olarak ta anılacak Silivri.. Biz dokuz yıldır bu hüznü, bu kederi burada yaşıyoruz. Her seferinde yargılamaların başladığı günden bu yana haksızlıkların, adaletsizliğin bulunduğu yer olarak belki anıldı Silivri. Ama biz bu kavramla mücadele etmeye devam ediyoruz. Silivri aslında hiç böyle bir yer değilken o anlama eş tutulmaya çalışıyor. Bunu bir anlamda kullanacağız. Böyle olmadığı bir yer olarak anılacak.” dedi. Toplantı sonunda Belediye Başkanı Işıklar tüm gazetecileri temsilen Basın Konseyi Başkanı Türenç’e çiçek takdim etti.


Kaynak: istanbulses / Silivri








































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.