Işıktan Nakışa Fotoğraf Sergisi

Işıktan Nakışa Fotoğraf Sergisi

 

Afet Sonrası Fotoğraf Temelli Psikososyal Destek veBirlikte İyileşme Işıktan Nakışa Fotoğraf Sergisi" düzenlendi.

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günükapsamında, 10 Aralık 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek; “Cinsiyet TemelliŞiddete Karşı 16 Günlük Aktivizim” etkinlikleri kapsamında "Afet Sonrası Fotoğraf Temelli PsikososyalDestek ve Birlikte İyileşme Işıktan Nakışa Fotoğraf Sergisi" düzenlendi.

 

 AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kültür veSosyal İşler Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü, IOM (Uluslararası GöçÖrgütü), Mimoza Kadınları ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro SalonuFuaye Alanı’nda serginin açılışı yapıldı.

Mimozalar Kadın Fotoğraf Grubu’ndan41 kadın fotoğraf sanatçısının çektiği fotoğrafları, Kadınve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psiko-sosyal destek verilenkadınlar ile göçmenlerin de dâhil edilmesiyle birlikte 20 kadın, GöçmenKoordinasyon ve Uyum Merkezi’nde nakışla işledi.“Afet Sonrası Fotoğraf Temelli Psikosoyal Destek  ve Birlikte İyileşme” boyutu desteklenerek sosyal uyum ve karşılıklı iletişim içerisindekadınlar nakış işledi. Sanatın iyileştirici gücünü kullanan kadınlar IşıktanNakışa Fotoğraf Sergisini oluşturdu.  

Adana Büyükşehir Belediyesibürokratlarının da katılım sağladığı halka açık olan sergide, Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Ayten Dolançay, sanatta kadınların daha aktifüreticiler haline gelmesi ve emin adımlarla sınırların ötesini zorlamalarınıntakdire şayan olduğunu söyledi.

Sergiye gelenziyaretçilere, kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme, kadın sağlığıbroşürleri ve Kadın Dairesinin bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Işıktan Nakışa Fotoğraf Sergisi’nde çalışma yürütenkadınlara Katılımcı Belgesi verildi. Sergi, 3 Aralık 2023 tarihine kadarziyaret edilebilicek.

oa2mq3mkyoefhxlwzfur7eur.jpg

5p6eellmoxur3wrkijx4tu02.jpg

z9qn4vumIewjibacs7ktow3h.jpg

81ioz7bqvmvgwjd5em2xnnpd.jpg

hba7cyygIzlnvolwe0phpb4d.jpg

a1tIj58lhomm7pkpfkqldgz3.jpg

mimkfobh59y3rcqt4vunIwks.jpg

pa48tqqof5nubev6f7myjxs0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.