İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: " BİRÇOK PROJEYİ TAMAMLADIK"

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: " BİRÇOK PROJEYİ TAMAMLADIK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “İSKİ'nin sürekli gündem maddesi deprem.

Deprem olgusunun İSKİ’de sürekli bir gündem maddesi olduğunu belirten İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa'nın konuşmasının satır başları şöyle:   

“DEPREM OLGUSU İSKİ'DE SÜREKLİ GÜNDEM MADDESİ: Deprem olgusunun İSKİ’de sürekli bir gündem maddesi olduğunu, her ay düzenli olarak geniş katılımlı depreme hazırlık koordinasyon toplantıları düzenlendiğini; olası bir depremin su ve kanalizasyon hizmetlerine etkilerinin ortaya konulması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla birçok proje ve çalışmayı tamamlandığımızı belirterek sözlerime başlamak isterim. Depreme yönelik çalışmalarımızdan en başta geleni ‘Olası Bir Depremin İstanbul’a Su Sağlayan Barajlara Etkisinin Belirlenmesi Projesi’dir. Bu proje kapsamında, ilimize su sağlayan bütün barajların, deprem ve taşkın risk analizleri yapılmış; projenin çıktıları ışığında, Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğundaki barajlarda gerekli rehabilitasyon projelerinin gerçekleştirilebilmesi için idaremiz ve DSİ arasında kısa bir süre önce ‘İstanbul Büyükçekmece, Alibeyköy ve Ömerli Barajları Rehabilitasyon Proje Yapımı İşlerine Yönelik Ek Protokol’ karşılıklı olarak imza altına alınmıştır. İSKİ sorumluluğunda olan diğer barajların (Elmalı, Istranca ve Terkos Barajları) iyileştirme projelerinin hazırlanması amacıyla da 2023 Yılı Yatırım Programı’na ödenek konulmuş ve proje çalışmalarına başlanmıştır. 2022 yılında tamamlanan diğer bir proje olan ‘Olası Bir Depremin İstanbul Su-Atık Su Tesislerine ve Şebeke Hatlarına Etkisinin Araştırılması Projesi’ kapsamında; İdaremize ait tesislerin ve mekanik sistemlerin, ayrıca, içme suyu isale ve atık su kolektör hatlarının deprem analizleri yapılmış ve her bir tesis için güçlendirme önerileri hazırlanmıştır. Proje sonuçları ışığında, öncelik içme suyu arıtma tesislerimize verilmiş, Büyükçekmece ve İkitelli İçme Suyu Arıtma tesislerinde uygulama projesi hazırlanması çalışmalarına başlanmıştır. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.