İSKİ: "İÇME SUYUNDA HERHANGİ BİR PROBLEME RASTLANMAMIŞTIR"

İSKİ: "İÇME SUYUNDA HERHANGİ BİR PROBLEME RASTLANMAMIŞTIR"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ), Esenyurt ilçesinde şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarına ilişkin, "Şikayete konu olan bölgelerden ve diğer yerlerden numuneler alınmış,

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ), Esenyurt ilçesinde şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarına ilişkin, "Şikayete konu olan bölgelerden ve diğer yerlerden numuneler alınmış, yapılan ilk kontrol neticesinde içme suyunda herhangi bir probleme rastlanmamıştır" açıklaması yapıldı.

İSKİ, Esenyurt ilçesinde içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarına ilişkin, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Yapılan ilk kontrollere göre, içme suyunda herhangi bir probleme rastlanılmadığı bildirilen açıklama şöyle:

"Esenyurt İlçesi’nde şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarının öğrenilmesinin ardından ekiplerimiz, ivedi harekete geçmiştir. Şikayete konu olan bölgelerden ve diğer yerlerden numuneler alınmış, yapılan ilk kontrol neticesinde içme suyunda herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa süre içerisinde öğrenilecektir. Öte yandan, İdaremiz ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu hatlarından periyodik olarak numuneler alınmakta ve kontroller yapılmaktadır. Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır. Bununla birlikte, içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Atıksu hatları basınçsız, içme suyu hatları ise basınçlı hatlardır. Basınçsız hatlardaki suyun basınçlı hatlara girişi mümkün değildir. Basın yayın kuruluşlarında yer alan “içme suyuna lağım karıştığı” iddiaları, mevcut şartlarda, teknik açıdan da olanaklı değildir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.