İsmail Çizik Koşusu’nu Bozkara kazandı

İsmail Çizik Koşusu’nu Bozkara kazandı

4+ yaşlı Arap atlarına mahsus olarak 1400 metre kum pistte yapılan yarışı; Mahmut Karakeçi’nin sahibi, Turhan Çakar’ın yetiştiricisi, Mehmet Ali Subay’ın da antrenörü olduğu Bozkara (Kaizbert - Saliha / Gündüzbey) aprantisi Aziz Akdemir ile kazandı. 7 yaşındaki al at, son galibiyetini Diyarbakır’daki Tahir Polat Koşusu’nda (KV-7) elde etmişti.

Yarışın ikincisi Baba Mercan (Kaizbert - Zarifkız / Halid), üçüncüsü Bilirkişi (Kaizbert - Şıpsevdi / Haberbatur), dördüncüsü Katıoğlu (Sarraf - Kıristina / Sağanak), beşincisi ise Alganhan (Alganbey - İncinaz / Yelhan) oldu.

Bozkara’nın 1.39.02’lik dereceyle kazandığı mücadelede farklar da 1,5 Boy - 2,5 Boy - Burun - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, merhumun babası M. Ali Çizik, kazanan atın sahibi Mahmut Karakeçi’ye plaketini takdim etti.

Safkanın aprantisi Aziz Akdemir’e plaketini Mehmet Velat Çizik verdi.

Kazanan atın antrenörü adına Mahmut Karakeçi’ye plaketini Murat Kızılkaya verdi.

Mehmet Emin Ayata ise Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege’ye günün anısına plaket takdim etti.

 

İsmail Çizik

2000 yılında Şanlıurfa’da doğan İsmail Çizik, Viranşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Atlara ve biniciliğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duyan Çizik, ailesinin de desteğiyle 2016 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne girdi. Eğitimini tamamlayarak 2017 yılında mezun olan Çizik 2018 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda katıldığı ilk yarışı başarıyla tamamladı. Kariyeri boyunca toplam 912 yarışta at binen İsmail Çizik, bu yarışlardan 52’sini birincilikle bitirdi. 2020 yılında geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Apranti İsmail Çizik’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

cxwymjocy102xbe5h3vdskhz.jpg

uo2ay6x5al9714vrbgszkgnh.jpg

n2d6tp49abi5esIzkzqyulvu.jpg

g3osken5xdv1uo4csc6af9wf.jpg

prcsmvuitndo9lm0lrwvqxsk.jpg

uv1xhwsfkj8I4dapueasyrzg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.