İsmail Hakkı Argüden Koşusu'nu Lady North kazandı

İsmail Hakkı Argüden Koşusu'nu Lady North kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleşen yarış, 1300 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı İsmail Hakkı Argüden Koşusu'nu Bahadır Berberoğlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Lady North (Torok - Tralles Girl / Unaccounted For) jokeyi Erhan Aktuğ idaresinde kazandı. Şefik Özdeniz'in antrene ettiği doru dişi tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 6'ncı birinciliğini elde etmiş oldu.

10 safkanın start aldığı koşuda Dr Aziz (Mehmet Bora - Atlı Gül / Yonaguska) ikinci olurken, Samurai Kajiki (Golden Tower - Up In Time / Poet's Voice) üçüncü, Nikko (Graystorm - Ultramarine / Ultramar) dördüncü ve Uygar Bey (Cebeltay - Gondor / Unaccounted For) de beşinci oldu.

Yarışın galibi Lady North için bitiriş derecesi 1.16.67 olurken farklar ise 2,5 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi Bahadır Berberoğlu'na kupasını merhum İsmail Hakkı Argüden'in kızı Birsen Argüden takdim etti. Törene İzmir Hipodrom müdürü Cenk İşkara da katıldı.

Dr. İsmail Hakkı Argüden

1928 yılında İzmir’de doğan İsmail Hakkı Argüden, Ankara Üniversitesi Gülhane Tıp Akademisi’nden mezun oldu. Anestezi ve Reanimasyon üzerine yüksek lisans yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Tabip Binbaşı olarak çalışan Argüden, daha sonra mesleğini serbest olarak da sürdürdü. 1974-1981 yılları arasında İzmir’de özel hastane işletmeciliği yaptı. Uzun yıllar at yetiştiriciliği ile ilgilenen Argüden, Affanbey isimli safkanıyla 1988 yılı Erkek Tay Deneme Koşusunu kazandı. 1989 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan İsmail Hakkı Argüden’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

az174qroafp85dhzst6kwdct.jpg

an4xsw5rqojuve3c9dy6fpug.jpg

7aeuvcuyhwybpm2pa1rq8gcd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.