İsmet Atlı Koşusu'nu Akgün kazandı

İsmet Atlı Koşusu'nu Akgün kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak start alan yarış, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2022 yılı İsmet Atlı Koşusu'nu, Caner Akgün'ün sahibi olduğu Akgün (Toruk Macto - Secret Shadow / Clodovil) jokeyi Emrah Sincan idaresinde kazandı. Vefa İbrahim Aracı yetiştirmesi, Abdullah Çiftçi'nin antrene ettiği 6 yaşındaki doru erkek safkan gösterdiği başarılı performansla kariyerinin sekizinci birinciliğini elde etmiş oldu.

Merhum İsmet Atlı'yı andığımız mücadelede Golden Ruler (Dutyfree - Phoenix / Strike The Gold) ikinci olurken, Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) üçüncü, Distant Shining (Luxor - Thinker Bell / Always A Classic) dördüncü, Sönmezbey (Win River Win - Didemim / Darnay) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Yarışın galibi Akgün için bitiriş derecesi 1.56.31 olurken, farklar 4,5 Boy - 2 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

İsmet Atlı

1931 yılında Adana'da doğan İsmet Atlı, 1951 yılında güreş sporuna başladı. Bu spor dalında büyük başarılar göstererek milli takıma seçilen Atlı, 1960 yılında Roma'da serbest stilde katıldığı müsabakaları kazanarak olimpiyat şampiyonu oldu. 1964 yılına kadar devam eden spor kariyeri boyunca milli mayoyu 62 defa giyen Atlı, birçok şampiyonluk elde etti. Tercüman, Türkiye ve Adana'nın yerel gazetelerinde "Şampiyonun Not Defteri", "Minder", "Tuş" adını verdiği köşesinde, güreş ve kültürel konular hakkında yazılar yazdı. "Dünya Güreşine Oyun Getiren Ustalar" ve "Yazılar, Anılar ve Şiirlerle Türk Güreşi" adlı kitapları yayımlandı. Güreşçiliğin yanı sıra atlara olan sevgisiyle, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan İsmet Atlı'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

5eavaqdpmn7ltbj3or8cfwx2.jpg

gkghz5dzvfhps1pavluxmwfk.jpg

kddnjb7cgcpku4vr3Inyettq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.