İsmet İnönü Koşusu'nda galibiyete Burgas uzandı

İsmet İnönü Koşusu'nda galibiyete Burgas uzandı

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 22. yarış gününde, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 2000 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı İsmet İnönü Koşusu'nu, Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Fedai Kahraman yetiştirmesi, Kadir Baltacı'nın antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkan bu sonuçla 10'u Açık koşu galibiyeti olmak üzere toplamda 13. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan anlamlı koşuda jokeyi Halis Karataş ile start alan Go Hero (Torok - Setryn / Strike The Gold) pistten ikincilikle ayrılırken, Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) Gökhan Kocakaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Özcan Yıldırım ile yarışa katılan Zala Bey (Agresivo - Automatic Control / Al's Theatre) dördüncülük elde ederken, Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) Hışman Çizik idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Yarışın galibi Burgas için bitiriş derecesi 2.04.05 olurken, farklar 1/2 Boy - 3,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

İsmet İnönü

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı, II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 1884 yılında İzmir'de doğdu. Harp Akademisi'nden birincilikle mezun oldu. 1906 yılında kurmay yüzbaşı olarak 2. Ordu'ya atandı. 1909 yılında Harekat Ordusu'na katılan İnönü, 1912 yılında Yemen Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı oldu. II. Ordu Kurmay Başkanlığı görevine getirildiği dönemde Mustafa Kemal Paşa ile birlikte çalıştı. Aralarında derin bir dostluk doğdu ve devletin geleceği hakkında ortak fikirler gelişti. MillŞ® Mücadele sırasında Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı olarak öne çıktı. Genelkurmay Başkanı olarak düzenli ordunun kurulmasında etkin rol oynadı. 23 Nisan 1920 yılında açılan Büyük Millet Meclisi'nde Edirne Milletvekili seçildi. I. ve II. İnönü Savaşları'nda Yunan ordusuna karşı büyük başarı gösterdi. Generalliğe yükselerek 1922 yılında Mudanya'da ateşkes görüşmelerini yürüttü. Aynı yıl başlayan Lozan Barış Konferansı'na Dışişleri Bakanı ve Türk Heyeti Başkanı olarak katıldı. Ülkemizin çıkarlarını titizlikle savunan İsmet İnönü, 24 Temmuz 1923'te Lozan Antlaşması'nı imzaladı. Cumhuriyetin ilanından sonra kurulan ilk hükŞ»mette 1925-1937 yılları arasında Başbakan olarak görev aldı. Atatürk'ün vefatının ardından Türkiye'nin II. Cumhurbaşkanı seçildi. CHP'nin 1938 yılında toplanan kurultayında partinin değişmez genel başkanı seçilerek "MillŞ® Şef" unvanını aldı. II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'yi savaşın dışında tutmayı başardı ve savaştan sonra çok partili siyasi sisteme geçilmesinde aktif rol aldı. 1950 - 1960 yılları arasında ana muhalefet partisi genel başkanı olan İnönü, 27 Mayıs askerŞ® müdahalesinden sonra Kurucu Meclis üyeliğine seçildi ve 10 Kasım 1961 tarihinde yeniden Başbakanlığa atandı. 1965 yılında bu görevden ayrıldı ve milletvekili olarak siyasi yaşamını sürdürdü. 1972 yılında CHP Genel Başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinden istifa etti. 25 Aralık 1973 tarihinde Ankara'da vefat etti ve hükümet kararıyla Anıtkabir'e defnedildi. En büyük hobilerinden biri de at binmek olan İsmet İnönü, Türkiye Yarış ve Islah Encümeni'ni kurarak, Türkiye'de planlı ve programlı yarışların başlamasını sağladı. Cumhurbaşkanlığı döneminde sık sık hipodroma gelerek Şeref Tribünü'nde yerini alan ve manevi himayesini esirgemeyen İnönü, yarışçılığımızın en önemli koşusu olan Gazi Koşusu'nu 1930 yılında Olgo isimli safkanı ile kazandı. Değerli devlet adamı, İstiklal Madalyası sahibi, asker ve siyasetçi İsmet İnönü'yü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

og5bfhmhkoswxdlsbjav8l72.jpg

dvcqaxb6qsu9r1bpe07xkjnj.jpg

zw2lgmIkp3jryfsyumtfdso4.jpg

lavf6hs4tdetnakq07Ibo12p.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.