İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç Esenyurt’ta Seminer Verdi

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç Esenyurt’ta Seminer Verdi

EsenyurtBelediyesi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”etkinlikleri kapsamında İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç’ı vatandaşlarlabir araya getirdi. Programa katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, “Kadına şiddeti nasıl önlerizi tartışmamız, konuşmamız hakikaten bucoğrafyanın ayıbı” dedi.

“25 KasımKadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliklerikapsamında Esenyurt Belediyesi, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde seminerdüzenledi. Seminerde vatandaşlarla bir araya gelen İstanbul Barosu Başkanı Av.Filiz Saraç, “Kadına Şiddette Kanunlar ve Yönetmelikler", "Ailede Şiddetin Önlenmesi", "Uzaklaştırma Kararları", "Uluslararası Düzeyde Yapılan Sözleşmeler", "Baro Başkanının Görevleri” başlıkları altında sunumgerçekleştirdi. Program sonunda Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi’nin elemeği ürünlerini tek tek inceleyen Saraç’a, özenle hazırlanmış ürünlerdenhediye edildi. Programa Başkan Bozkurt’un yanı sıra Esenyurt Kent KonseyiBaşkanı Mehmet Hanifi Kaya, başkan yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri veçok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu Durumun Yaşamın İçinden Tamamen Silinmesi Gerekiyor”

Kadınaşiddeti konuşmanın bu coğrafyanınbir ayıbı olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Kadınların iş hayatına katılması,onların yüksek düzeyde birçok şeyi aynı anda organize edebilme yeteneklerindennasıl faydalanırız tartışmamız yerine, kadına şiddeti nasıl önlerizitartışmamız, konuşmamız hakikaten bu coğrafyanın ayıbı. Bunun, tarihin karanlık sayfalarına gömülmesigerekiyor bence. Bu hepimizin ama öncelikli olarak erkeklerin sorumluluğu diyedüşünüyorum ben. Öncelikle erkeklerin ayıbı diye düşünüyorum. Bu durumunyaşamın içinden tamamensilinmesi gerekiyor. Bunu silmediğimiz ve bitirmediğimiz sürece toplumunsağlıklı davranmasını sağlamak, ilerlemek, tartışmak, konuşmak, insaniölçülerde ilişkileri sürdürmeyi beklemek hayâl ötesi bir şey.”

“Önemli Bir Rol Modeldir”

İstanbulBarosu Başkanı Av. Filiz Saraç’a katılımından dolayı teşekkür eden BaşkanBozkurt şöyle devam etti: “Bugün burada bunları konuşmayı gerekli bulmaktanutanıyorum. Daha fazla konuşma hakkını da kendimde görmüyorum. Umuyorumki önümüzdeki süreçlerde biz,kadınlarımızın duygusundan, zekâsından toplumolarak nasıl dahaçok faydalanabiliriz; çocuklarımızırahat, daha çok nasıl sevgiyle birlik beraberlik içinde yetiştirebiliriz...Bunlarıkonuşacağımız günlereolan özlemimi buradan belirterek Baro Başkanı'mıza da çok teşekkür ediyorum, buraya geldiği için. Önemli bir rol modeldir. Bütünkadınlarımızın bence örnek alması gereken bir başarı hikâyesinin sahibi. Aslında bütünkadınlarımız ruhunda, içinde, kalbinin derinliklerinde bir başarma duygusu taşıyor. Şiddetyoluyla kendini ifade etmeye çalışan herkesi, her kurumu ve her organizasyonukınadığımı da buradabelirtmek istiyorum.”

“Kadına Şiddette Topyekün Bir Mücadele Gerekiyor”

Kadınaşiddette topyekün bir mücadelenin gerektiğini vurgulayan İstanbul BarosuBaşkanı Av. Filiz Saraç “Topyekünmücadele derken bunun her kurumda, toplumun her kesitinde,herkesin kendine düşen görevi bu şiddetin önlenmesiyleilgili bilmesi anlamında. Şiddeti hoş gören bir zihniyetteyetişmişseniz hangi görevde olursanız olun bunu ona yansıtırsınız ve mücadeleetmek konusunda bir azminizolmaz. Onun için önce bizlerin birey olarak doğduğumuz günden itibaren bugünekadar yetiştiğimiz aile ortamında,okulda, bizleriyönetenlerin kullandıkları dilde,şiddet dili değil sevgi dilisöylemleri olmalı. Tüm bunların baştan sona hayata geçirerek bizlerin çocukluktan itibaren iletişimkurmayı becerebilen; şiddetinhaklısı haksızı olamayacağının,kimsenin kimseyehiçbir şekilde şiddet gösterme gibi bir hakkının olmadığının mantığıyla yetiştirilmeye ve devletin buşekilde programlarını yapmasınaihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

wvoyld0jsbrsfcyopkwhhiqe.jpg

pyaszIdtpbq8enjf5vhxnmek.jpg

zckoyvjydlimx3craq9spdsq.jpg

ekff73mqb0Ixypzjecabvr8r.jpg

oshxnu1lwbvcdq8mhjkjyyf7.jpg

8yIu5yjgbet6zxbxrehkpcoc.jpg

qcno1wlecy4uz9rst7kwbhv3.jpg

arsvbdd2zh8ne0oz19jsxmhc.jpg

uewmx6ogwmfzylrb923hnjoa.jpg

dysuwfgqvdco42hk7jqho51m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.