İSTANBUL BİRİNCİSİ

İSTANBUL BİRİNCİSİ

Pendik Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen atık pil yarışmasında yaklaşık 10 ton atık pil toplayarak birinci oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği'nin (TAP) İstanbul’da düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. Yarışmada yaklaşık 10 tonatık pil toplayan Pendik Belediyesi birincilik elde etti.

Öte yandan bilinçli Pendiklilerin de desteğiyle kent genelinde atık pil toplama kampanyası sürüyor. Bu kapsamda Pendik Belediyesi bu kutuları okullardan  alışveriş merkezilerine pek çok yere dağıtmış durumda. Ayrıca Pendik Belediyesi isteyen tüm vatandaşlara ücretsiz olarak atık pil Kutuları dağıtıyor. Bu sayede bu yıl yaklaşık 10 ton olan atık  pil miktarının önümüzdeki yıl daha da artması bekleniyor.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.