İSTANBUL’DA ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İSTANBUL’DA ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

YEŞİLKÖY MAHALLESİ

Yeşilköy Mahallesi’nde hatlar karışık bir sistemle çalışıyor, kanal kesintileri de yetersiz olduğundan su taşkınları yaşanıyordu. Yeşilköy’de 6 bin 712 metre yağmur suyu, 6 bin 772 metre atık su hattı imalatı temmuz 2021’de tamamlandı.

TANTAVİ TÜNELİ VE NAMAZGAH ALTGEÇİDİ

Yağışlı havalarda Namazgah Altgeçidi ve Şile Otoyolu Tantavi Tüneli’nde su baskınları yaşanıyordu. İSKİ bin 100 metre atık su hattı ve bin 856 metre yağmur suyu hattı inşa ederek ekim 2021’de baskın sorununu çözdü.

BÜYÜKÇEKMECE SERİNPINAR CADDESİ

Yağışlı havalarda su baskınları yaşanan Büyükçekmece Serinpınar Caddesi’nde çalışmalar tamamlandı. Caddede bin 400 metre dere ıslahı, 200 metre yağmur suyu hattı ve 3 bin 200 metre atık su hattı imalatı yapıldı. 

ÇEKMEKÖY SERİNDERE

Çekmeköy Serindere’de atık su hatlarının yetersizliği nedeniyle atık sular dereye karışıyor, Elmalı İçmesuyu Havzası’na akıyordu. Derenin ıslahsız olması nedeniyle su baskınları yaşanıyordu. 2 bin 400 metre dere ıslahı, 4 bin 370 metre atık su imalatı yapıldı. Çalışmalar devam ediyor.

BEŞİKTAŞ AKMERKEZ LEVAZIM DERESİ ISLAHI

Beşiktaş Akmerkez Levazım Deresi’nde mevcut kesitler yetersiz geliyordu. 440 metre dere ıslahı yapıldı. 253 metre atık su hattı ve 133 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Çalışmalar tamamlandı.

BEŞİKTAŞ İLÇESİ BARBAROS MEYDANI

Beşiktaş Barbaros Meydanı ve civarında yağmur suyu hattı bulunmadığından her yağmur sonrasında su taşkınları yaşanıyordu. Bölgede 945 metre yağmur suyu kanalı yapıldı. Çalışmalar temmuz 2021’de tamamlandı.

BAYRAMPAŞA MANASTIR CADDESİ

Bayrampaşa Manastır Caddesi’nde kesit yetersizliği nedeniyle su taşkınları yaşanıyordu. Caddeye 222 metre yağmur suyu, 382 metre atık su hattı imalatı yapıldı. Çalışmalar Şubat 2021’de tamamlandı.

NÜZHETİYE VE ŞAİR NEDİM CADDELERİ

Beşiktaş Nüzhetiye ve Şair Nedim Caddeleri’nde kanal kesitleri yetersiz olduğundan su taşkınları yaşanıyordu. Bölgeye 976 metre yağmur suyu, 750 metre atık su hattı imalatı yapıldı. Mart 2021’de çalışmalar tamamlandı.

ÜMRANİYE KÜÇÜKSU CADDESİ VE BAĞLI SOKAKLAR

Aşırı yağışlarda Ümraniye Küçüksu Caddesi’nde su taşkınları yaşanıyordu. Atık su hatları karışık bir sistemle çalışıyordu. Caddede 810 metre yağmur suyu, 730 metre atık su hattı inşa edildi. Çalışmalar şubat 2021’de tamamlandı.

MECLİS-İ MEBUSAN CADDESİ

Beşiktaş Meclis-i Mebusan Caddesi’nde yağmur sonrasında su baskınları yaşanıyordu. 750 metrelik yağmur suyu hattı ve atık su hattı imalatı ile çalışmalar eylül 2020’de tamamlandı.

BAKIRKÖY KENNDY CADDESİ

Bakırköy Kennedy Caddesi karışık bir sistemle çalışan hatlara sahipti ve mevcut kesitler yetersiz geliyordu. Caddede bin 430 metre atık su hattı ve 550 metre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Temmuz 2020’de çalışmalar tamamlandı.

BAKIRKÖY KARABAL DERESİ

Bakırköy Karabal Deresi’nde de mevcut kesitler yetersizdi. Derede bin 230 metre kutu menfez dere ıslahı, bin 680 metre atık su hattı ,122 metre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Çalışmalar sürüyor.

BAKIRKÖY İNCİRLİ CADDESİ VE GENERAL ŞÜKRÜ KANATLI CADDESİ

Bakırköy İncirli, General Şükrü Kanatlı Caddesi ve Filiz Sokak karışık bir sistemle çalışan hatlara sahipti ve mevcut kesitler yetersiz geliyordu. Caddede 2 bin 846 metre atık su hattı ve bin 270 metre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. çalışmalar tamamlandı.

BAKIRKÖY YEŞİLYURT MAHALLESİ MUHTELİF CADDE VE SOKAKLAR

Yeşilköy Mahallesi’ndeki birçok sokak ve caddede yağmur suyu hattı bulunmuyordu. Bulunduğu yerlerde kanal kesitleri yetersiz olduğundan su baskınları yaşanıyordu. 3 bin 950 metre yağmur suyu, 832 metre atık su hattı imalatı yapıldı. Çalışmalar ekim 2021’de tamamlandı.

KADIKÖY

Kadıköy’ün merkezi noktalarında uzun yıllar yağmur suyu ve atık su problemleri yaşandı. Karışık çalışan hatlar nedeniyle Marmara Denizi’ne atık su, Kadıköy Arıtma Tesisi’ne yağmur suyu giriyordu. 482 metre dere ıslahı, bin 820 metre yağmur suyu hattı ve 3 bin 620 metre atık su hattı imalatı yapıldı. Eylül 2021’de çalışmalar tamamlandı.

EMİNÖNÜ ALTGEÇİDİ

Eminönü Yeni Camii ve Mısır Çarşısı önünde yer alan iki yaya altgeçidinde su baskınları yaşanıyordu. Altgeçitlerdeki mevcut pompalar yenilendi, kapasitesi artırıldı. İki yaya altgeçidinin her birine bir asıl bir yedekli olacak şekilde pompa istasyonu imalatı yapıldı.

ÜSKÜDAR

Üsküdar’da her yağmur sonrasında Üsküdar Meydanı ve çevresinde sel felaketi meydana geliyordu. Bölgeye 822 metre uzunluğunda Çavuşdere Yağmursuyu Tüneli, 906 metre uzunluğunda Bülbüldere Yağmursuyu Tüneli, yağmur suyu kolektörü, atık su kolektörü ve şebeke hattı inşa edildi. Çalışmalar eylül 2021’de tamamlandı.

ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu’nda kesitler yetersiz geliyor, dere karışık bir sistemle çalışıyordu. Bin 250 metre dere, bin 260 metre yağmur suyu, 2 bin 600 metre atık su hattı imalatı yapıldı. Çalışmalar sürüyor.

KARTAL

Kartal’da aşırı yağışların ardından su baskınları meydana geliyor, kesitler ve hatlar yetersiz kalıyordu. Neyzen Tevfik Meydanı, Savarona Meydanı, Kartalbaba Altgeçidi, Kartal Meydanı ve Soğanlık Caddesi’nde çalışma yapıldı. 2 bin 70 metre atık su hattı, 2 bin 26 metre yağmur suyu hattı, 702 metre dere ıslahı imalatı yapıldı. Çalışmalar temmuz 2021’de tamamlandı.

BÜYÜKÇEKMECE ALBATROS

Büyükçekmece Fatih ve Pınartepe Mahalleleri’nde atık su ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması gerekiyordu. 15 noktada denize atık su girişi kesildi. 4 bin 976 metre atık su kanalı, 2 bin 740 metre yağmur suyu kanalı yapıldı. Çalışmalar aralık 2021’de tamamlandı.

MECİDİYEKÖY

Şişli Büyükdere Caddesi ve yakın civarında yetersiz kesitli yağmur suyu hattı nedeniyle su taşkınları yaşanıyordu. Bölgede 15 metre atık su hattı, 176 metre yağmur suyu hattı yapıldı. Çalışmalar aralık 2020’de tamamlandı.

ORTAKÖY

Beşiktaş Ortaköy Meydanı ve civarında şiddetli yağışlarda baskınları yaşanıyordu. Beşiktaş’ta 3 bin 337 metre dere ıslahı ve 183 metre atık su hattı yapıldı.

DOLAPDERE

Dolapderede’deki hatlar karışık bir sistemle çalışıyordu. 2 bin 500 metre atık su ve bin metre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Çalışmalar Ağustos 2020’de tamamlandı.

BEYKOZ

Barış Manço ve Körfez Caddeleri’nde atık su hattı bulunmuyordu. Kelle İbrahim Caddesi’nde eski hatlar karışık bir sistemle çalışıyor, Süreyya İlmen Caddesi’nde bulunan Beykoz Deresi yol geçişi deforme olduğundan araç geçişleri için tehlike arz ediyordu. Bölgede 17 metre uzunluğunda çelik köprü, 450 metre uzunluğunda atık su hattı ve bin 15 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapıldı.

ÜSKÜDAR LİBADİYE CADDESİ VE BAĞLI SOKAKLAR

Üsküdar Libadiye Caddesi’nde yoğun yağışlarda su baskınları yaşanıyordu. Küçük çaplı hatlar büyütüldü, yağmur suyu hattının olmadığı kısımlarda yeni hatlar tahsis edildi. Bin 684 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, bin 875 metre uzunluğunda atık su hattı yapıldı. Çalışmalar Şubat 2021’de tamamlandı.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ

Fatih Vatan Caddesi, Aksaray Meydanı, Unkapanı Altgeçidi ve Namık Kemal Caddesi’nde yağışlı havalarda yaşanan su baskınlarına çözüm bulunuyor.  Unkapanı Köprüsü-Aksaray Meydanı arasına bin 510 metre uzunluğunda yağmur suyu tüneli inşa edilecek. 700 metrelik kısmın imalatı tamamladı. 810 metrelik kısımda çalışmalar devam ediyor.

MALTEPE YALI MAHALLESİ

Maltepe Yalı Mahallesi’nde Yalı Deresi ve Cemalbey Dereleri’nin bulunduğu bölgede su taşkınları yaşanıyordu. Bölgedeki Şehit Nedim Özpolat, Mareşal Fevzi çakmak, Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ve çevresindeki sokaklarda 964 metre dere ıslahı, 243 metre yağmursuyu hattı ve bin 466 metre atık su hattı inşa edildi. Çalışmalar Mayıs 2021’de tamamlandı.

İstanbul’da pek çok noktada altyapı sorunu çözüldü. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

x4tc5yrzIveb8sfhw3uiytua.jpg

dnqujeq3yb2wgjeta5mliomh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.