İSTANBUL ENERJİ AŞ, HATAY’DA  ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZÜYOR

İSTANBUL ENERJİ AŞ, HATAY’DA ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZÜYOR

(İBB) iştiraki İstanbul Enerji AŞ, depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da kurulan çadır kentlere ve konteynerlerin elektrik sorununa ilişkin jeneratörlerin, çadır içlerine de aydınlatma ile priz tesisatlarının kurulduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından altyapıda yaşanan sıkıntılar sonrası Hatay karanlığa gömülmüş, depremzedelerin yaşamaya başladığı çadır kent ve konteynerlere elektrik verilememişti.

Bölgede ilk önce arama-kurtarma çalışmalarına katılan İBB iştiraki İstanbul Enerji AŞ, daha sonra elektrik verilmesi konusunda çalışmalarına başladı.  

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Enerji AŞ, depremin vurduğu Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul Enerji AŞ, altyapıda yaşanan sıkıntılar sonrasında kentte depremzedelerin yaşadığı çadırkent ve konteynerlere elektrik verilmesi konusunda çalışmalarına başladı.

Çeşitli noktalara kurulan çadırkentlere ve konteynerlere jeneratörler kuruldu, çadır içlerine aydınlatma ile priz tesisatları çekildi. Yine bölgede bulunan seyyar mutfak, banyo, tuvalet ve çamaşırhane gibi alanlara da elektrik verildi. Kurulan çadırkentlerin ve konteyner kentlerin enerji bağlantılarını sağlayan İstanbul Enerji AŞ, Toroslar Enerji ile ortak çalışma yaparak bölgede daimi enerji hattının çekilmesine destek oluyor. Yeni kurulacak olan çadırkentler için de altyapı çalışmaları ve topraklama çalışmaları devam ediyor.

Haber: Çağla Aydın 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.