İSTANBUL İŞÇİ SENDİKALARI ŞUBELER PLATFORMU’NDAN FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ

İSTANBUL İŞÇİ SENDİKALARI ŞUBELER PLATFORMU’NDAN FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMİ

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), Kartal Meydanı'nda toplanarak İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti, Türkiye'nin İsrail ile yaptığı siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesini istedi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), Kartal Meydanı'nda toplanarak İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti. Platform, Türkiye'nin İsrail ile yaptığı siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmaların iptal edilmesini istedi.

Protesto sırasında "Katil İsrail Ortadoğu'dan defol", "İsrail ile ticaret Filistin'e ihanet" ve "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları atan İİSŞP üyeleri, "Nehirden denize özgür Filistin” pankartı açtı. HARB-İŞ Sendikası İstanbul Şube Mali Sekreteri Kubilay Yılmaz, İsrail saldırıları nedeniyle Filistin'de en az 36 bin kişinin öldüğünü belirtti.

Yılmaz, "İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin konacağı morgun, yaralıların tedavi göreceği hastanelerin dahi kalmamış olması, nasıl bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir" dedi. Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılmasını ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesini talep etti. 

Yılmaz, işçi sınıfının enternasyonal dayanışmasının önemine vurgu yaparak, "Mücadeleyi, dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz. Filistin halkının yanındayız. Direnen Filistin halkı kazanacak" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.