İstanbul Jandarma Koşusu'nda galibiyete Şanverdi uzandı

İstanbul Jandarma Koşusu'nda galibiyete Şanverdi uzandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

İstanbul Jandarma Koşusu'nu jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Can Salih Tavukçu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Şanverdi (Kaizbert - Bernasultan / Yalaz) kazandı. Tuncay Yılmaz'ın antrene ettiği 6 yaşındaki al at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 7'nci birinciliğini kazanmış oldu.

9 safkanın katıldığı koşudan Lima (Gelibolu - Elmasbike / Devirhan) ikincilikle ayrılırken, Yetim Ali (Burukcan - Vika / Kaizbert) üçüncü, Kayasel (Altaha - Harika / Umutbey) dördüncü ve Kurtoba (Kaizbert - Filfil / Kırımhan) da beşinci oldu.

Yarışın galibi Şanverdi için bitiriş derecesi 1.31.53 olurken, farklar ise 1/2 Boy - Boyun - 1 Boy - Boyun şeklinde oluştu.

İstanbul Jandarma

Tarihi kahramanlıklarla dolu olan Jandarma Teşkilâtı, kurulduğu günden bugüne devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturmuş, güzel yurdumuzun her köşesinde devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini temsil görevini 183 yıldır büyük bir başarıyla ve fedakârlıkla yerine getirmektedir. 14 Haziran 1839 yılında toplumun huzur ve güvenliği amacıyla kurulan Türk Jandarması; birçok evrelerden geçerek günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte, yeni idari sisteme uygun bir yapılanmaya gidilmiş; yeni yapılanmayla birlikte değişmeyen tek şey “Jandarma birliklerinin özverili çalışması” olmuştur. Jandarma teşkilatı, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve hürriyetleri çerçevesinde bireyin, kurumların ve mülkiyet haklarının gözetildiği, özgürlük için güvenlik yaklaşımıyla toplum destekli bir asayiş hizmetinin sunumunu temel amaç edinmiştir. Bu çerçevede; vizyonu doğrultusunda “İnsan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir ve mükemmel hizmet üreten örnek kolluk kuvveti olmak” için çalışmalarını gelecekte de sürdürecektir. Avrupa Akdeniz Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği olan FIEP’e 1998 yılında üye olan Jandarma Genel Komutanlığı; sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerin katıldığı ve halen 7 tam üyesi, 1 ortak üyesi olan, Avrupa Jandarma Kuvveti (AJK)’ne de 13 Mayıs 2010 tarihinde gözlemci üye olarak katılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı; tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur.
 

9xg7geost5ccdz0avfuysdjb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.