İstanbul Polisi Kurbanlık Satıcılarını Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirdi

İstanbul Polisi Kurbanlık Satıcılarını Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirdi

İstanbul polisi “Dijital Güvenlik Kütüphanesi Projesi” kapsamında kurbanlık hayvan satıcılarını sahte para, tırnakçılık ve yankesicilik gibi konularda bilgilendirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, “Dijital Güvenlik Kütüphanesi Projesi” kapsamında Sultangazi’deki hayvan satış pazarını ziyaret ederek kurbanlık hayvan satıcılarını sahte para, tırnakçılık ve yankesicilik gibi dolandırıcılık yöntemlerine karşı bilgilendirdi. 

Polis ekipleri, sahte paranın anlaşılabilmesi için basit yöntemleri satıcılara aktarırken, ‘tırnakçılık, yankesicilik ve tantana’ gibi dolandırıcılık yöntemlerine de dikkat çekti. Satıcılar, aldıkları bilgiler sayesinde daha bilinçli hale geldiklerini ifade etti.

Bir satıcı, IBAN üzerinden para gönderilmemesi konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti ve devletin bu konuda çözüm bulmasını talep etti. Başka bir satıcı ise şehir dışından getirdiği hayvanların satışında zorlandığını belirtti.

Kurbanlık satıcısı Hüseyin Kükner, hayvan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle alıcıların ve satıcıların zorluk yaşadığını belirterek, “Alımlar önceki yıllara kıyasla eşit gibi ama bütçeler sıkıntı oluyor. 750 kilo civarında bir hayvanı 7 kişi alacakları zaman 1 kişi vazgeçtiğinde çok büyük sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.