“İSTANBUL’UN EN NİTELİKLİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ İNŞA EDİYORUZ”

“İSTANBUL’UN EN NİTELİKLİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİ İNŞA EDİYORUZ”

İlçede yaşayan engellileri yalnız bırakmayan Silivri Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kahvaltılı program düzenledi. Engelli bireylerin aileleri ile birlikte katıldığı kahvaltı programı renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı programda özel bireyler canlı müzik eşliğinde unutulmaz bir gün yaşadı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hayırsever iş insanları Gülsen ve Ökkeş Nakipoğlu, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar programa katıldı. Kahvaltı ile başlayan etkinlik yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediyesi Kültür Müdürlüğü müzisyenlerinin hazırladığı eğlence ile devam etti. Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi, İlçe Spor Müdürlüğü ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu işbirliği ile ‘Özel Sporcular Masa Tenisi Turnuvası’ düzenlendi.

“ÖZEL BİREYLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Gözlerindeki hayat enerjisi ve yüzlerindeki mutlulukla bizlere her daim güç veren, varlıklarıyla bu dünyaya samimiyet, mutluluk katan, her zaman ve her yerde bizler için çok özel olan kıymetli kardeşlerim ve onların eli öpülesi değerli aileleri” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Engellilik durumu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir durum değildir. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren özel bireylerimizin; iyileştirmeye, özel eğitime, rehabilitasyona, medikal destekten psikolojik desteğe, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve kişisel yeteneklerinin keşfedilerek sosyal yaşama katılmaları çok önemlidir. Bu konuda en büyük görev ailelere ve onlara kendilerini geliştirebilecek, ilgi duydukları, yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek olan kamu kurumlarına ve bu kurumların yöneticilerine düşmektedir. Silivri Belediyesi olarak özel bireylerimizin ihtiyaç duyduğu tüm konuların ve sorunların farkındayız. Yaptığımız tüm çalışma ve hayata geçirdiğimiz tüm projelerde özel bireylerimizi unutmuyoruz. Sizlerin omuzundaki yükü azaltmak, özel kardeşlerimizin eğitimine ve sosyal yaşamına katkı sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“ŞEHRİMİZİN CADDE VE SOKAKLARINI ENGELSİZ BİR HALE GETİRİYORUZ”

Konuşmasında Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile yapılan hizmetlerden bahseden Yılmaz, “Dezavantajlı ve özel bireylerimizin vatandaşlarımızın daima yanlarında oluyor, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda; Silivri Belediyesi olarak 4 bine yakın engelli bireyimize gıda, giyim, medikal malzeme, fizik tedavi, danışmanlık, ambulans, hasta nakil gibi hizmetlerimizle düzenli olarak hizmet sağlıyoruz. Şehrimizin cadde ve sokaklarını, park ve spor alanlarımızı, hizmet binalarımızı, engelsiz yaşama elverişli hale getiriyoruz. Naim Süleymanoğlu Spor Tesislerimizde engelli yüzme havuzumuzu tamamladık ve hizmete açtık. Engelli kardeşlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu kapalı yüzme havuzumuz her daim özel sporcularımıza öncelikli olarak hizmet veriyor. Özel bireylerimize yaz spor okullarımızda ayrıcalık tanıyarak onları da spor okullarımızın içine kattık.  İlçemizin birçok noktasında akülü sandalye şarj istasyonları oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz.” dedi.

“ENGELSİZ YAŞAM VE EĞİTİM MERKEZİNİ BİTİRMEK ÜZEREYİZ”

Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi işbirliği ile yapılan Gülsen- Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde sona gelindiğini ifade eden Başkan Yılmaz merkezin çok kısa bir süre sonra hizmete açılacağı müjdesini vererek, “Sizlere daha iyi tesislerde ve şartlarda hizmet verebilmek adına, bu toplantımızı varlıkları ile şereflendiren Gülsen ve Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi’mizi yapmaya başlamıştık. Çok kısa bir süre içerisinde de açılışını yapacağız ve sizlere hizmet vermeye başlayacak. Bu tesis 15.000 m2 alana sahip olacak. İçerisinde Engelli Eğitim Merkezi, Aile ve Engelli Yaşam Merkezi, Bizden Size Sosyal Market, Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Yaşlı Koordinasyon Merkezi, engelsiz kafe, kütüphane, hobi odaları, spor odası, mutfak atölyesi, oyun odası, meslek edindirme odaları ve el emeği ürünlerin sergilenmesine yönelik üniteler yer alacak. Terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri hizmet verecek. Etkinlik alanları ise; amfi tiyatro, kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, hobi bahçesi ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşacak. Sosyal belediyecilik hizmetlerimizi daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda yerine getireceğimiz merkezimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

NAKİPOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Merkezin hayırsever Nakipoğlu ailesi ile birlikte yapıldığını hatırlatan Başkan Yılmaz, merkezin yapımında alkışı en çok hak edenin Nakipoğlu ailesi olduğunu söyleyerek, “Burada en çok alkışı Nakipoğlu ailesi hak ediyor. Bu tesisi yaparken biz ‘1 yapalım’ dedik, Ökkeş Bey ‘Hayır 5 yapacağız.’ dedi. Biz ‘Bu kadar yeter. Maliyetler artıyor.’ dedik, Ökkeş Bey ‘Hayır yetmez. Daha iyisini, daha güzelini yapalım.’ dedi. İddia ediyorum İstanbul’da en nitelikli, en fonksiyonel Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Silivri’de inşa ediyoruz. Burada hem Gülsen hanımefendiye, hem Ökkeş beyefendiye çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ENGELLER KARŞINDA YILMAYACAĞIZ”

 Konuşmasının sonunda “Biz, ‘Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes için olacak.’ dedik. ‘Marka Kent Mutlu Silivri’ olacak dedik. Buradan tekrar ifade ediyorum. Biz engellere takılmayacağız. Engellere aldırmayacağız. Engellerin karşısında yılmayacağız, yıkılmayacağız. Allah’ın izni ile hep beraber el ele, gönül gönüle bütün engelleri hep beraber aşacağız. Buna inancım tamdır.” diyen Başkan Yılmaz, “Bu duygularla bütün engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, daha güzel engelsiz yarınlarda bir arada olmak ümidiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

NAKİPOĞLU: “MERKEZİMİZİN YÜZDE 99’U BİTTİ”

Hayırsever iş insanı Ökkeş Nakipoğlu ise programda yaptığı konuşmada, “50 yıldır ailemle beraber çalışmalar yapıyoruz. Okullar, kreşler, engelsiz yaşam merkezleri yapıyoruz. İnsanlara hizmet ediyoruz. Bize kalacak olan tek şey bu. Diğer hiçbir şey öbür tarafa gitmeyecek. Onun için herkes kendi gücüyle bir şeyler yapmalı. Yerde ki bir çöpü alıp kenara koymak bile hayır işidir. Bunu herkese öneriyorum.  Biz Silivri’ye geldikten sonra belediye başkanımız Volkan beyi tanık. Çok mükemmel insanlar. Volkan Başkanımız gibi 10 tane, 20 tane olsa memleket ihya olur. Onun için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi’mizin yüzde 99’u bitti. Bu işi gönülden yapıyoruz ve her zaman sizlerle beraberiz.” dedi.

KAYMAKAM TOĞAN: “SİZLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlattığı konuşmasında, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Kimin yaşamını ne şekilde sürdüreceği hiçbir şekilde belli değil. Engelli olmak hayatın bir gerçeğidir. Bu gerçeğe göre toplumu, kamu hizmetlerini, hayatın akışını buna göre dizayn etmek ve engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Silivri’de merkezi idare olarak bizlerin ve Silivri Belediye’mizin sizlerin hayatını kolaylaştırmak adına elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi istiyorum. Dünden daha iyiyiz. Yarın bu günden çok daha iyi olacak. Silivri’mizde yapılan Engelsiz Yaşam ve Eğitim merkezi için Nakipoğlu ailesine teşekkür ediyorum. Bu merkez engelleri ortadan kaldıran bir yaşam merkezi. Bittiğinde hepiniz göreceksiniz. İstanbul’un en güzel, en nezih, amacına en güzel şekilde hizmet edecek olan bir tesis olacak. Bu tesisi Silivri’mize kazandırdıkları için Nakipoğlu ailesine ve kıymetli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün engelli bireylerimizin 3 Aralık Engellileri Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalar ve ikramların ardından Silivri Belediyesi Kültür Merkezi müzisyenleri tarafından engelli bireyler ve aileleri için canlı müzik eşliğinde eğlence düzenlendi. Programa katılan engelli bireyler aileleri unutulmaz bir gün yaşayarak doyasıya eğlendi.

MASA TENİSİ TURNUVASI DÜZENLENDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi, İlçe Spor Müdürlüğü ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu işbirliği ile ‘Özel Sporcular Masa Tenisi Turnuvası’ düzenlendi. Alibey Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya Silivri’nin yanı sıra Çorlu, Çerkezköy ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden 126 sporcu katıldı.




rpIvn91obuwoa3h8xayeqjtc.jpg

hc5nkkfqc0vnoavopezpxw4j.jpg

litdzje2aotcsupwhkxp95go.jpg

eymbhpvns7Iegmajbdqq4asw.jpg

jcuxpfwjtqr7gysl0szv2m59.jpg

zk0wdlg5bi4ythpakfvurxI7.jpg

Iyyvxosslrza9zbhg7mnecfo.jpg

tpuxrdhvm1x0lf2t94yakcqd.jpg

abhkozyncdzgrkne8wyueujt.jpg

din8uclycqIrmuxy9xoasbjz.jpg

kua5wyxpxjcojmdhz4fv9nhb.jpg

pxhhInrukzvm3clbail8yqwr.jpg

zhdrjkevyk8vs1eht2yoxcgl.jpg

oj3dvlkexwhsasecorgbpy6t.jpg

unkenjoyhvpjiplbd8u5tzqv.jpg

f6djfptyeoIbikhzsjn9ulqa.jpg

bavmplk8x6iuyhczxzwnv4ej.jpg

ohlrkftIjv9hdsr5cjybafw6.jpg

yrzqceakcln76qnm5mepwojy.jpg

gjlxz2ut9oucddnbm0phv1mb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.