İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA İKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 7 GÖZALTI

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA İKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 7 GÖZALTI

İstanbul ve Tekirdağ'da, aralarında husumet bulunan ve karşılıklı eylem hazırlığı yapan iki ayrı suç örgütüne operasyon düzenledi.

İstanbul ve Tekirdağ'da, aralarında husumet bulunan ve karşılıklı eylem hazırlığı yapan iki ayrı suç örgütüne operasyon düzenledi. 5 ruhsatsız tabanca ile 1 av tüfeğinin ele geçirildiği operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yakalamasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri; aralarında rant kavgasından dolayı husumet bulunan iki farklı organize suç çetesinin karşılıklı eylem planladığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Güvenlik güçleri, yaptıkları çalışmalarda İstanbul'un Bağcılar, Bahçelievler ve Güngören ilçelerinde faaliyet gösterdiği belirlenen suç örgütlerinin uyuşturucu ticaretini ele geçirmek için çok sayıda silahlı çatışmaya girdikleri, bu bölgelerde “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti”, “kasten yaralama”, “mala zarar verme”, “tehdit” gibi birçok suça karıştıklarını tespit etti. Bunun üzerine cezaevinde tutuklu bulunan Ü.Y.‘nin elebaşı olduğu çete ile “Max” lakaplı M.S.Ş. liderliğindeki suç örgütüne mensup 10 şüphelinin yakalanması için İstanbul ve Tekirdağ’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda söz konusu suç örgütlerine mensup oldukları iddia edilen 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Suç örgütü üyelerinin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda ise ilk etapta 5 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait fişekler ile 1 av tüfeği ele geçirildi. Gözaltına alınan çete üyeleri, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin polisteki işlemlerine başlandığı belirtilirken, adreslerinde bulunamayan firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bilgisi verildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.