İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA TAŞINMAZ DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA TAŞINMAZ DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

İstanbul polisi örgütlü bir şekilde tehdit ve şantajla vatandaşların taşınmazlarına el koydukları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul polisi örgütlü bir şekilde tehdit ve şantajla vatandaşların taşınmazlarına el koydukları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlarda, 9 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 18 tapu senedi ile 16 alım satım sözleşmesine el kondu. Şüphelilerden 5'i tutuklandı. 

Operasyon Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapıldı.

 “Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, yönetmek veya üye olmak, nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında yürütülen operasyonda, "'Tanju Aksu isimli kişinin öncülüğünde hareket eden şüphelilerin mali sıkıntıları olan vatandaşları hedef aldığı'" ifade edildi. Şüphelilerin "'zor durumdaki vatandaşlara önce borç para verip karşılığında aldıkları teminatları tapu müdürlüklerinde devir işlemlerini yaptırdıkları, müşteki hesaplarına gönderdikleri parayı aynı gün içerisinde çektirip tekrar parayı geri aldıkları'" belirlendi.

Tehdit ve şantaj yöntemiyle vatandaşların taşınmazlarına el koydukları öne sürülen şüphelilere yönelik İstanbul ve Tekirdağ'da eşzamanlı yapılan operasyonda, 9 şüpheli 18 adet tapu senedi, 5 adet banka dekontu, 16 adet alım satım sözleşmesi, 1 adet sözleşme, 14 adet fatura ile birlikte gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.