İstanbul`a iki yeni laboratuar

İstanbul`a iki yeni laboratuar

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer 2 sağlık laboratuarının açılışını gerçekleştirip öğrencilerin hizmetine sundu.

 Avcılar Gümaşpala Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin maketler üzerinde uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirecekleri iki laboratuar basına ve davetlilere tanıtıldı.

 

Maketler üzerinde gerçekleştirilecek olan eğitimleri bölüm öğretmenleri, Kaymakam Savaş Tuncer’e ve açılışa katılan davetlilere anlattı. Özel olarak üretilmiş olan maketler ile Acil İlk Yardım Eğitimleri, Hasta Bakımı, Doğum, Yoğun Bakım ve Genel Sağlık Hizmetleri ile ilgili tüm dersler işlenerek öğrencilerin bire bir insana yakın olan bu maketler üzerinde pratik kazanmaları sağlanacaktır. Maketler verilecek sağlık eğitiminin özelliğine göre tasarlanmış malzemelerden oluştuğu için öğrenci bir kalp masajında uygulayacağı bası ile kalbe ne kadar kuvvet uyguladığını ve verdiği ağız yoluyla nefesin akciğerleri ne kadar şişirebileceğini de görebilmektedir. Hasta yatağında bir hastanın öz bakımının yapılması esnasında hastanın saçlarının yıkanmasından, hasta bezi bağlanmasına kadar tüm yaptıkları işleri insan ölçülerinde tasarlanmış ve aynı tepkileri veren maketler üzerinde çalışmaları sağlık mesleği alanında hizmet verecek elemanların daha donanımlı olarak yetişmelerinde büyük katkı sağlayacak.

 

Kaymakam Tuncer, yakın tarihte hizmet vermeye başlayan Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin donanım olarak kısa sürece ihtiyaçlarını karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin iyi yetişmesinde donanımın öneminin ne kadar mühim olduğunu bir de konu insan sağlığı ve hayat kurtarma olunca da hata şansının sıfıra yakın olması gerektiğini belirtti.


Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Avcılar Kaymakamı Tuncer'in tansiyonunu ölçerek öğrendiklerini uygulamayı da ihmal etmediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.