İSTANBUL'A KIŞ YENİDEN GELDİ, SABAH SAATLERİNDE BÖLGESEL KAR YAĞIŞLARI OLDU

İSTANBUL'A KIŞ YENİDEN GELDİ, SABAH SAATLERİNDE BÖLGESEL KAR YAĞIŞLARI OLDU

İstanbul'a kış yeniden geldi. Sabah saatlerinde bölgesel kar yağışları oldu. Çatı ve kaldırımlar ile araba üstlerini örten kar yağışı, bir süre sonra etkisini yitirdi. Balkanlar üzerinden...

İstanbul'a kış yeniden geldi. Sabah saatlerinde bölgesel kar yağışları oldu. Çatı ve kaldırımlar ile araba üstlerini örten kar yağışı, bir süre sonra etkisini yitirdi. Balkanlar üzerinden gelen Sibirya soğunun akşam saatlerinde etkisini artırması, cuma gününe kadar kar ve karşı karışık yağışların görülmesi bekleniyor.

İstanbullular bu sabah kar yağışıyla uyandı. Kentin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Bahçeşehir, Kağıthane, Şişli ve  Beşiktaş'ın Etiler, Levent, Hisar Üstü, Ulus semtlerinde yoğun kar yağışı görülürken, çatı ve kaldırımlar ile arabaların üstünü kar kapladı. Kar yaklaşık bir saatin ardında yağmura döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, bugün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası Marmara Bölgesi’nde etkisini artıracak. Hava sıcaklıkları akşam saatlerine doğru daha da azalacak. Kar ve karla karışık yağmur kentin birçok bölümünde görülecek.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının cuma sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği, ardından bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Hafta sonu itibarıyla da sıcaklıkların tekrar bahar değerlerine yükselmesi bekleniyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.