İSTANBUL'DA 2 MİLYON 942 BİN SAHTE ABD DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL'DA 2 MİLYON 942 BİN SAHTE ABD DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul'un Fatih ilçesinde düzenlenen operasyonda, sahte 2 milyon 942 bin 50 ABD doları ve yaklaşık 12 milyon dolar değerinde özel üretim kağıt ve sahte para yapımında kullanılan birçok malzeme ele geçirildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Fatih'teki bir matbaada sahte para basıldığına yönelik bilgi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından söz konusu adrese 21 Temmuz'da operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreste gerçekleştirilen aramada, 50 ve 100 dolarlık banknotlar halinde 2 milyon 942 bin 50 sahte ABD doları ile 100 dolar ebadının sığdığı toplamda 12 bin sayfadan oluşan ve 12 milyon dolara tekabül edecek özel üretim kağıt ele geçirildi.

Dolar basımında kalıp olarak kullanıldığı tahmin edilen 8 materyal, 3 parçadan oluşan üzerinde sahte para üzerine eklenmek üzere hologramların bulunduğu şeffaf naylonun ele geçirildiği operasyonda, 2 banka çeki, kamera kayıt cihazı, dizüstü bilgisayar ve 2 hard disk, 3 flash bellek, 2 mor ışık, 19 yazıcı ve tarayıcı ile çok sayıda toner, kağıt kesim makinesi, 2 para sayma makinesi, Benjamin Franklin silueti bulanan baskı kalıbı, 6 kap içerisinde sahte para yapımında kullanılan kimyasal maddeye de el konuldu.

Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.