İSTANBUL'DA 227 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL'DA 227 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul'un Kağıthane ve Eyüpsultan ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çeşitli dönemlere ait sikke, haç, yüzük, mızrak ucu ve cam objelerin de aralarında bulunduğu 227 parça tarihi eser ele geçirilirken olayla ilgili 2 kişi gözaltında

İstanbul'un Kağıthane ve Eyüpsultan ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çeşitli dönemlere ait sikke, haç, yüzük, mızrak ucu ve cam objelerin de aralarında bulunduğu 227 parça tarihi eser ele geçirilirken olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütünün çok sayıda tarihi eseri yurt dışına kaçıracağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmaları sonrası, 21 Ekim’de Kağıthane ve Eyüpsultan’da 3 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 195 adet çeşitli form ve ebatlarda sikke, 4 haç, 13 yüzük, 2 bronz obje, 9 cam gözyaşışişesi, 1 mızrak ucu,1 kama, 1 gümüş yılan başlı obje, 1 gümüş kartal başlı obje olmak üzere toplam 227 parça tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen sikke ve obje ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve 16 adet fişek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.