İstanbul'da çete operasyonu

İstanbul'da çete operasyonu

İstanbul’da, yağma, tefecilik ve çek senet tahsilatı, yaralama suçu işledikleri ileri sürülen bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi

İstanbul’da, yağma, tefecilik ve çek senet tahsilatı, yaralama suçu işledikleri ileri sürülen bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Çete elebaşı olduğu belirtilen Kemal Ç. ve kardeşi Gökhan Ç’nin de aralarında olduğu 19 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Gaziosmanpaşa başta olmak üzere farklı ilçelerde eylem yapan, silah zoruyla maddi menfaat, silahla adam yaralama, yağma amaçlı tehdit suçlarını işlediği tespit edilen suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Operasyonda örgüt liderleri Kemal Ç. ve kardeşi Gökhan Ç. beraberindeki toplamda 19 şüpheli 28 Ocak tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ikâmet, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof marka silah, 2 Kalaşnikof şarjörü, 29 Kalaşnikof fişeği, 5 tabanca, 100 tabanca fişeği, 11 gram uyuşturucu, farklı kişiler adına düzenlenen 20 senet, 40 bin lira para ele geçirildi. 

Konuyla ilgili yakalanan 19 şüphelinin gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolleri için gönderildikleri hastanedeki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, görüntülerde silahlı bir şüpheli hedef aldığı kişiye silahla ateş ederken, bir şüpheli de bastıkları iş yerinin kamerasına vuruyor. Çetenin talimatlarına uymayan bir kişi silahla vurularak yaralanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.