İSTANBUL'DA HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARI AÇILACAK

İSTANBUL'DA HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARI AÇILACAK

İstanbul Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan yeni kararları paylaştı. Buna göre, İstanbul'da halı saha ve yüzme havuzu gibi tesisler,

İstanbul Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan yeni kararları paylaştı. Buna göre, İstanbul'da halı saha ve yüzme havuzu gibi tesisler, HES kodu kullanılması ve seyirci, misafir ve refakatçi alınmaması koşuluyla, 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecek.

Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında toplanan İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda kentte uygulanacak yeni tedbirleri belirledi.

İstanbul Valiliği de alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, “Çok Yüksek Risk Grubu”nda yer alan İstanbul’da aynı gruptaki diğer iller gibi hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması cuma günü saat 21.00'de başlayacak cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayarak pazartesi günü saat 05.00'te bitecek.

Yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerlerinde; Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilerek ve HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edilecek.

AYNI MASADA EN FAZLA İKİ KİŞİ OTURACAK

Ancak bu iş yerlerinde aynı masada en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

Yeme-içme yerleri, 19.00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21:00-24:00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan cumartesi ve pazar günlerinde ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servisi yapabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler daha önce alınan kararlar doğrultusunda yapılabilecek.

ÖNCEDEN TARİH ALINMIŞ DÜĞÜNLER BU HAFTA SONU YAPILABİLECEK

Ancak çok yüksek risk grubunda yer alan İstanbul’da, bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cumartesi ve pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünler kısıtlamalar çerçevesinde yapılabilecek.

HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARI AÇILACAK

İstanbul’da daha önce faaliyeti durdurulan halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecek.

İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler de  yüzde 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyetlerine devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.