İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" Esecek

İstanbul'da "Karadeniz Rüzgarı" Esecek

İstanbul Karadenizliler Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan "Kültür ve Sanat Festivali", 21 Eylül Cuma günü Çağlayan Meydanı’nda başlayacak. Karadeniz kültürüne has imgelerle donatılacak alandaki festivalin açılışına çok sayı

21 Eylül Cuma günü saat 20:00 da  başlayacak olan ‘’Samimiyet ve Coşku ile Tüm Karadeniz İstanbul’da” başlığı altında düzenlenen festivalin 10 gün süreceği belirtildi. Festival süresince İsmail Türüt, Hülya Polat, Cimilli İbo ve Resul Dindar gibi Karadeniz’in önemli sanatçılarının konserler vererek vatandaşlarla bir araya geleceği öğrenildi.

İstanbul Karadenizliler Derneği (İSKARDER) Başkanı Ahmet Balcı, " Her yıl düzenledikleri festivalle İstanbul’da yaşayan Karadenizlilere bir nebzede olsa doğdukları yeri hatırlatıp biraz da olsa özlemlerini giderebiliyorsak ne mutlu bizlere, doğduğumuz toprakların örf ve adetlerini burada yaşatarak yeni nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Geçen yılda Çağlayan adliyesi’nin önünde festivalimizi yaptık. Bu yılda bu alanda yapacagız. Çağlayan Adliye önünü,  bir kültür alanına dönüştüreceğiz İnşallah . Bu alanın adı bundan sonra. Samimiyet ve coşku alanı olacak. Tüm Türkiye tek bayrak altında eğlenerek güzel vakit geçireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, 10 gün sürecek olan festival boyunca kurulan stantları gezerek Karadeniz kültürüyle tanışma fırsatı bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.