İSTANBUL'DA SAHTE COVİD-19 İLAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

İSTANBUL'DA SAHTE COVİD-19 İLAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde düzenlenen operasyonda, Covid-19 ilaçlarının da aralarında olduğu yüklü miktarda sahte ilaç ele geçirildi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde düzenlenen operasyonda, Covid-19 ilaçlarının da aralarında olduğu yüklü miktarda sahte ilaç ele geçirildi. Sahte ilaçların piyasa değerinin 7,5 milyon lirayı bulduğu belirtilirken olayla ilgili 4 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlileri, bir şebekenin, “merdiven altı” olarak tabir edilen halk sağlığını tehlikeye düşürerek sağlıksız ortamlarda ürettiği yüklü miktarda sahte ilacı piyasaya sürmeye hazırlandığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Güvenlik güçleri, bu çerçevede dün Ümraniye'de bulunan üç ayrı adrese ve bir araca eş zamanlı baskın düzenledi.

Baskında yapılan aramalarda, piyasa değeri 7 milyon 452 bin 960 lirayı bulan Covid-19 tedavisinde kullanılan 950 adet ilaç, 176 bin 399 adet yağ yakıcı, zayıflatıcı, kilo aldırıcı ve hormon geliştirmeye yaradığı öne sürülen tablet ve flacon, 267 bin 840 adet boş karton kutu, etiket, bandrol, boş flacon, 2 dolum pompası, sprey boya ve 2 adet kapak takma aparatı olmak üzere toplam 445 bin 195 adet ürün ele geçirildi. Operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

ŞEBEKE LÜKS REZİDANSLARDA OFİS KİRALAMIŞ

Emniyetten verilen bilgiye göre; sahte ilaçları piyasaya sürmeye hazırlanan şebeke, dikkat çekmemek için lüks rezidanslarda ofis kiraladı ve sahte ilaçları bu mekanlarda üretti. Yakalanan 4 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadeleri alındı. Şüpheliler Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.