İSTANBULLU BALIKÇIDAN DAVUTOĞLU'NA: "BU KANUN 50 BİN AİLEYİ AĞLATIYOR"

İSTANBULLU BALIKÇIDAN DAVUTOĞLU'NA: "BU KANUN 50 BİN AİLEYİ AĞLATIYOR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, av sezonu öncesi İstanbul Rumeli Feneri’nde bir araya geldiği balıkçıların sorunlarını dinledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, av sezonu öncesi İstanbul Rumeli Feneri’nde bir araya geldiği balıkçıların sorunlarını dinledi. Bir balıkçı, Davutoğlu’na, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nu eleştirerek, “Bir kanun çıktı balıkçılık hakkında, küçük balıkçılığı yok etmeye kalktılar. Bu kanun 50 bin aileyi ağlatıyor” dedi.

Ahmet Davutoğlu, av sezonu öncesinde bir araya geldiği balıkçılarla balıkçılığın sorunları, eğitim ve finansman konularını konuştu.

"BU KANUN 50 BİN AİLEYİ AĞLATIYOR"

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nu eleştiren bir balıkçı, Davutoğlu’na şunları söyledi:

“TBMM’den bir kanun çıktı. Egemen güçlere denizleri bıraktılar, bitiresiye, katledesiye. Avcılık ama küçük balıkçıyı yok etmeye kalktılar. 12 metreden aşağı olan motorların adedi 17 bin. Bu kanun 50 bin aileyi ağlatıyor. Cezalar bir geldi ki 50 bin lira. Bu kanun dededen, babadan kaldıysa cebine bir şey, cezaları veriyor, malınla birlikte alıyor, seni kupkuru bırakıyor. Öyle bir ağır kanun. 7 metre bir sandal 7 milyar. İçindeki insanlar da yedişer milyar. 2-3 kişi 15-20 milyarı bulur. Senede bu adam 20 milyar kazanamaz kati surette, öyle bir ağır ceza. Bu kanun adaletsiz çıktı, hala adaletsiz gidiyor. Dünyada 190 millette böyle adaletsiz bir kanun yok.”

"DENİZDE BALIK TUTTUM DİYE 40 SENE CEZA ALMIŞ BİR ADAMIM"

Bir başka balıkçı, denetlemelerde usulsüzlük olduğunu savunarak, balıkçılık yaparken 40 yıl ceza aldığınışu sözlerle anlattı:

“Ben, bu denizden 40 sene 6 ay ceza almış bir adamım. Hayatımda sigara bile içmemişim; hiçbir şey bilmem, sadece çalışmak. Denizde balık tuttum diye 40 sene ceza almış bir adamım. Hiç isyan etmedim. Bunları anlatsak yer yerinden oynar. Su ürünleri memuru bize kafayı takmış. Bir tane memur, onu denetleyen kimse yok. İki tane motorum dururken resimlerimizi çekiyor, haberimiz yok bizim, yasak denizde çalışıyormuşuz gibi plakam iptal edildi.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.