İSTANBULLULAR MARK ELİYAHU’NUN EVRENSEL MÜZİĞİ İLE MUHTEŞEM BİR GECE YAŞADI

İSTANBULLULAR MARK ELİYAHU’NUN EVRENSEL MÜZİĞİ İLE MUHTEŞEM BİR GECE YAŞADI

Ücretsiz olarak gerçekleşen halk konserine başta Üsküdar olmak üzere İstanbul'un dört bir yanından müzik sever katıldı. Kamança üstadı Mark Eliyahu, birbirinden güzel eserleriyle konsere gelen herkesi mest etti.

Küçük yaşlarda başladığı müzik çalışmalarını dünyaya açılarak sürdüren kamança üstadı Mark Eliyahu şimdiye kadar Türkiye'de gerçekleştirdiği en büyük konseri için bu akşam Harem Meydanı'ndaydı. Üsküdar Belediyesi olarak 2022-2023 Kültür Sanat Sezonumuzun açılışı için organize ettiğimiz konser öncesi Üsküdar ve İstanbul'un dört bir köşesinden on binlerce sanatsever Harem Meydanı’na akın etti. Evrensel müziği ile dünyada milyonlarca hayranı bulunan Mark Eliyahu'nun konserinin başlaması sabırsızlıkla beklendi.

Mark Eliyahu müzisyen arkadaşlarıyla birlikte sahneye çıktığında adeta yer yerinden oynadı. Eliyahu iki saati geçen konserinde en ünlü bestelerini Üsküdar ve İstanbullular için çaldı. Mark Eliyahu'nun, “Journey, Endlees, Open Sky, Through Me, Tribe, Uzaklara Savrulalım, Hope, Drops, Sunshine, Coming Back, Sands, Ballad For The Weeping Spring, Always Now, Do You Remember, Krav Shtiya, Tinnitus, Flood Dance, With You, Prayer, Temptation, Grateful, The Magnificent Nine, Brothers Getting Together” adlı besteleri Harem'den tüm İstanbul'a yayıldı.

Başkanımız Hilmi Türkmen sezon açılışında yaptığı konuşmada, “Değerli Üsküdarlılar, İstanbul’un farklı yerlerinden akın akın Üsküdar’a gelen sevgili gençler, müzikseverler, sanatseverler… İstanbul’da, hatta tüm Türkiye’de beklenen, merak edilen bir gün, gece haline geldi artık. Üsküdar Belediyesi’nin 2022-2023 Kültür Sanat Sezonu Açılışına, kültürün, sanatın başkentine hoş geldiniz. Buradan bakınca muhteşem görünüyorsunuz.  Bütün güzellikler bir arada bu akşam.  Harem Meydanı’nda bu akşam çok güzel bir müzik eşliğinde, birlikte eğleneceğiz. Yine uluslararası bir sanatçıyla, müziğin evrensel gücüyle, bir dünya sanatçısıyla buluşacağız bu akşam.  Bize bir yıl boyunca yazdınız, söylediniz, keşke Mark Eliyahu Üsküdar’da konser verse dediniz. Biz de sizi dinledik. Mark Eliyahu bu akşam bizlere muhteşem bir konser verecek. Kendisi kültürümüze aşina bir isim. Dağıstan doğumlu, ustaca çaldığı Kamança’yı Azerbaycan’da üstad Adalet Vezirov’dan öğrenmiş. Türk çalgılarını, bizim ezgilerimizi, bizim duygularımızı dile getiren, tüm dünyayla paylaşan büyük bir sanatçıyla beraberiz. Üsküdar 3 semavi dinin ibadethanelerinin duvar duvara olduğu tek yer dünyada ve biz zevkle paylaştığımız, duygusunda birleştiğimiz, bizi büyüten, güzelleştiren şeye kültür diyoruz. Tüm yıl işte bu bakış açısıyla, hoşgörüyle etkinliklerimiz sürecek.’’ dedi.

Kültür sanatın kalbi, sanatın ve sanatçının dostu Üsküdar Belediyesi olarak konserler, sergiler ve söyleşilerle dolu muhteşem bir kültür sanat sezonuyla sanatseverlerle buluşacağız.

5rIok4xotudy0hsh2vniazbr.jpg

8lkf6xp4whmhepylxw0bgztq.jpg

wmtovyu8yopzklslnd1hra0p.jpg

zusltfdacjrbw3o8cjIxkpgp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.