İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Sertberk uzandı

İstiklal Savaşı Koşusu'nda zafere Sertberk uzandı

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 32. yarış gününde, 4 yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı. 

2022 yılı İstiklal Savaşı Koşusu'nda, F. Sedat Dağyudan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Sertberk (Berksoy - Adelina / Bozdağ) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde zafere 2.22.73'lük dereceyle uzandı. Mehmet Korkmaz'ın antrenörlüğünü üstlendiği kır erkek safkan, ortaya koyduğu başarılı performansla kariyerinin 7. Grup koşu zaferini hanesine yazdırırken, geçilmezlik serisini 10'a çıkarmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Son metreleri seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan yarışta jokeyi Ahmet Çelik ile start alan Kıyıcı (Kaizbert - Sönmez Esintisi / Birader) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Afşar (Ayabakan - İlk Kız / Sezginbey) Vedat Abiş idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Halis Karataş ile mücadeleye katılım gösteren Şimşek Efe (Altaha - Songülhanım / Albatur) dördüncü sırada yer alırken, Mavi Deniz (Kaizbert - Üzüm Tanesi / Saruhanağa) Gökhan Kocakaya idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı. Koşuda farklar ise Burun - 5 Boy - Boyun - 3 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi F. Sedat Dağyudan'a kupasını 3. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Tolga Genç verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı kazanan safkanın antrenörü Mehmet Korkmaz'a plaket takdim etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz'a plaket verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezi adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Şube Başkanı Nurettin Ağaoğlu ayrıca Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı'ya günün anısına hediyesini takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce, Tuğban İzzet Aksoy ve Yüksel Göktürk ile davetliler de katıldı.
 

İstiklal Savaşı

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla resmi olarak başlayan İstiklal Savaşı, 4 yıllık çok cepheli askeri ve siyasi bir mücadelenin sonucunda Lozan Barış Antlaşması ile sona ermiştir. Bu süreçte Misak-ı Milli sınırlarına büyük ölçüde ulaşılmış, yabancı devletlerin memleket üzerindeki ekonomik baskıları kaldırılmış ve cumhuriyetle yönetilen yeni bir Türk devleti doğmuştur. Başta milli mücadelenin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

r58d0vq3cpqfowziys1up2fh.jpg

pqbsl5fcxa2hdqmeu0dlmgyt.jpg

vo83flq7yi4jtpv9rl6hcrex.jpg

pwrnazndg04vachkvt18fouf.jpg

pxu8r9xg5fjlo2b1hk7Ilnas.jpg

2umvrk5qylnj67uhbkfsmtxh.jpg

mcgerk420rqv9jb6lpspjuvq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.