İstinye Devlet Hastanesi’ne 36 bin kapasiteli MR geldi

İstinye Devlet Hastanesi’ne 36 bin kapasiteli MR geldi

İstinye Devlet Hastanesi’ne başvuran hastaların rahatsızlıklarının teşhisinde büyük ihtiyaç duyulan MR cihazının 5 Mayıs’tan itibaren hizmete gireceği belirtildi.

Başhekim Uzm. Dr. Osman Gazi Kiraz, İstanbul Ses Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yılda 36 bin çekim yapabilecek kapasitedeki MR cihazının hizmete girmesiyle birlikte “Bundan sonra bizden ve diğer hastanelerden Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen çok sayıda hastanın MR çekimleri burada yapılacak. Böylece özellikle ulaşım konusunda ve sıra bekleme olayındaki mağduriyetler ortadan kalkacak. Ayrıca hastaların rahatsızlıkları da daha az zamanda teşhis edilip, tedavilerine başlanılacak” dedi.

Göreve başladığı bir buçuk yıl önce hastanede MR olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı gördüğünü ve bu eksikliğin giderilmesi için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Dr. Osman Gazi Kiraz, verilen bir yıllık mücadele sonucu hizmet alımı yöntemiyle hastaneye MR alındığını ifade etti.


Hastanede bulunan eski çamaşırhane bölümünün yıkılarak yerine MR ünitesi kurulduğunu belirten Dr. Kiraz, “Her yıl bizim hastanemizden 13 bin, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nden 6 bin hasta Baltalimanı, Şişli Eftal ve Okmeydanı Hastaneleri’ne sevk ediliyordu. Kendi MR cihazımız hizmete girdikten sonra 24 saat kullanıma açık olacak ve gerekirse yılda 360 bin kapasiteyle çekim yapılabilecek. Hastanemiz diğer birçok konuda da yenilenerek ve eklemeler yapılarak hizmetine devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.