İyi  Parti’li Ercan Erdoğan’dan, Kadınlara 8 Mart Hediyesi

İyi Parti’li Ercan Erdoğan’dan, Kadınlara 8 Mart Hediyesi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İyi Parti Kâğıthane Meclis üyesi Ercan Erdoğan, kadın meclis üyelerine çanta dağıttı.

Kâğıthane Meclisi’nden güzel paylaşımlara imza atan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın meclis üyelerine çanta hediye eden İyi Parti Kâğıthane meclis üyesi Ercan Erdoğan, İstanbul Ses Gazetesinden Kasım Aydın’a yaptığı açıklamada, " 8 Mart Dünya Kadınlarının özgürlük, barış, eşit haklar ve adalet için mücadele günüdür.  Kadınlar gününü bir güne sığdırmak bana aykırı geliyor. Bizim için kadın zaten kıymetlidir. Kadın kardeştir, kadın eştir,  kadın kız çocuğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlarımıza Avrupa ülkelerinden önce seçme seçilme hakkı, eğitim hakkı, çalışma hakkını verdi. Kendi töremizde kadın anadır,  ana evin orta direğidir, baş tacıdır. Dinimizde de zaten bir başka anlam verilmiştir anaya ve kadınlara. Hz. Peygamber(sav)'in hayatına baktığımızda kadına verilen önemi görürüz. Peygamberimiz, insanlık için bir beyanname niteliğinde olan veda hutbesinde birkaç konuya değinir. Bunlardan birisi de kadın hakkıdır. Böyle bir gelenekten gelip bugün sadece bir tek güne hapsedilmiş kadınlar günü tabii ki bize garip gelir. Ama bir anmaya vesiledir, bir iyiliğe, bir güzelliğe vesiledir dolayısıyla bir kez daha 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum  " dedi.

whatsapp-image-2020-03-07-at-17-27-06-2.jpegwhatsapp-image-2020-03-07-at-17-27-07-001.jpegwhatsapp-image-2020-03-07-at-17-27-08.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.