“İyilik İçin Tasarla” Yarışmasının   Kazananları Belli Oldu!

“İyilik İçin Tasarla” Yarışmasının Kazananları Belli Oldu!

Türkiye Tasarım Vakfı, Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu,

Türkiye Tasarım Vakfı, Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile düzenlenen, “İyilik İçin Tasarla” yarışmasının kazananları açıklandı. 

Türkiye Tasarım Vakfı, Esenler Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile düzenlenen, “İyilik İçin Tasarla” yarışmasına katılan 30 proje ödül almaya hak kazandı. 

Hayatımızın bir parçası olan hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlamak adına kurgulanan “İyilik İçin Tasarla” Projesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrenciler; kuş, kedi ve köpek olmak üzere üç kategoride hayvanların günlük yaşamlarını gözlemleyerek onların ihtiyaçlarını karşılarken yaşamlarını kolaylaştıracak özgün, yenilikçi, geliştirilebilir yaşam alanları tasarlamaya davet edildi. 

Yarışma; İstanbul ili içinde temel eğitim seviyesinde öğrenim gören 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında ve üç kategoride düzenlendi. Düzenlenen tasarım yarışması ile katılımcılara, hayvanların günlük alışkanlıklarına dair bir bakış açısı ve duyarlılık kazandırılması, tasarım becerilerini geliştirmesi hedeflendi. Proje ile belirlenen kategorilere toplam 388 başvuru yapıldı. Başvurular sonrasında yapılan jüri değerlendirme toplantıları ile her kategorideki başvurular değerlendirildi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonucunda köpek, kuş ve kedi kategorilerinde hayvanlar için barınma birimi tasarımı istenen yarışmada 30 tasarım seçildi. Her kategoride 10 iyi tasarımın proje sahipleri 2.000 TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.