İZMİT BELEDİYE BAŞKANI HÜRRİYET: "İŞKUR'DAN YANIT ALANA KADAR TYP BAŞVURULARINI SÜRDÜRECEĞİZ"

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI HÜRRİYET: "İŞKUR'DAN YANIT ALANA KADAR TYP BAŞVURULARINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanarak belediyede istihdam yaratmak isteyen ve uzun süredir TYP başvurularına İŞKUR’dan olumlu cevap bekleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan...

Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanarak belediyede istihdam yaratmak isteyen ve uzun süredir TYP başvurularına İŞKUR’dan olumlu cevap bekleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz, yanıt alana kadar başvurularımızı sürdüreceğiz” dedi.

Geliri düşük vatandaşları desteklemek için İŞKUR bünyesinde hayata geçirilen TYP’den yararlanarak istihdam oluşturmak isteyen Fatma Kaplan Hürriyet, bu konuda İŞKUR’a defalarca başvuruda bulunduklarını söyledi.

“İŞKUR ASLİ GÖREVİNİ YAPMALI”

İşsizliğe çare üretecek TYP’den yararlanma taleplerine İŞKUR İl Müdürlüğü’nden farklı gerekçelerle olumsuz cevap aldıkları söyleyen Hürriyet, “Ülkemizin kanayan yarası olan işsizlikle mücadele yöntemlerinden biri olan TYP’den faydalanarak belediyemizde istihdam yaratmak istiyoruz. Ancak tüm başvurularımıza rağmen olumlu dönüş alamıyoruz. Görevi istihdam oluşturmak olan İŞKUR Kocaeli Müdürü’nün, basın yoluyla yaptığışaşkınlık verici açıklamalar yerine, istihdam oluşturma taleplerimize karşılık vererek asli görevini yapmasını bekliyoruz. Asıl görevi işsizlere iş bulmak olan İŞKUR’un, bu kadar işsiz varken talebimizi yanıtsız bırakması, kurumun varoluş sebebine aykırıdır. Biz, yanıt alana kadar başvurularımızı sürdüreceğiz” dedi.

İŞKUR TYP NEDİR

TYP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.