JAPON DEVİ SMC CORPORATİON’DAN 21 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

JAPON DEVİ SMC CORPORATİON’DAN 21 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Dünyanın en büyük ilk bin şirketi arasında gösterilen, endüstriyel otomasyon alanında lider Japonya merkezli SMC Corporation, Türkiye iştiraki SMC Türkiye öncülüğünde 21 milyon dolarlık yatırımla İstanbul’daki yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Dünyanın en büyük ilk bin şirketi arasında gösterilen, endüstriyel otomasyon alanında lider Japonya merkezli SMC Corporation, Türkiye iştiraki SMC Türkiye öncülüğünde 21 milyon dolarlık yatırımla İstanbul’daki yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Türkiye’nin sanayi gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen tesisin açılışı, Türk ve Japon kültürüne özgü motiflerle, Japonya’dan ve Türkiye’den sektörün önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’de 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Japon merkezli endüstriyel otomasyon ekipmanları üreticisi SMC, Türkiye’deki operasyonlarını genişletme kararı alarak 21 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Bu yatırımla ilk etapta 24 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesisini açan SMC, hizmet ve ürün çeşitliliğini de arttırdı. Her sektöre yönelik otomasyon çözümleriyle başta pnömatik olmak üzere endüstriyel otomasyon alanında binlerce ürün çeşidi sunan şirket, yeni tesisinde genel olarak pnömatik iş elemanları ve hava hazırlama grubu ürünleri üretecek. Müşteriye özel çözümleriyle üretimin olduğu her yerde var olma hedefi olan SMC Türkiye, bu yatırımla Türk sanayisinin ve sanayicisinin gelişimine daha güçlü şekilde katkı sunmayı hedefliyor. Türk ve Japon kültürünün senteziyle gerçekleşen yeni tesisin açılışında Japonya Başkonsolosu Sayın Kenichi Kasahara, SMC Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yoshiki Takada ve SMC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Turgay Uçar, yatırıma dair açıklamalar yaptı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.