JAPON ÖĞRENCİLER, EDİRNE’DE

JAPON ÖĞRENCİLER, EDİRNE’DE

JAPON ÖĞRENCİLER, EDİRNE’DE

Her yıl Türkiye’nin başka bir bölgesini gezen İstanbul Etiler’de bulunan Japon Okulu’nda eğitim gören ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 17 öğrencinin bu yılki durağı Edirne oldu. İstanbul’daki EMITT Turizm Fuarı’nda Edirne Belediyesi’nin standını gezdikten sonra Edirne’ye gelmeye karar veren İstanbul Japon Okulu öğrencileri, beraberlerinde öğretmen ve rehberleri ile Edirne Belediye Başkanlığı Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi’ni de ziyaret etti.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Edirne Belediye Başkanlığı Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi’ndeki eğitmenlerden Edirnekari, Mis Sabunu ve Aynalı Süpürgenin yapımını öğrendi.

Öğrenciler, Edirne’yi çok sevdiklerini belirterek, “EMITT Turizm Fuarı’nda Edirne Belediyesi’nin standını gezdik ve Edirne’nin kültüründen ve el sanatlarından çok etkilenmiştik. Bu nedenle Edirne’ye gelerek, bu kenti daha yakından tanımak istedik” dediler.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstanbul Japon Okulu’nun EMITT Fuarı ardından kendileri ile irtibata geçerek Edirne’ye gelmek istediklerini bildirdiklerini, bu kapsamda yapılan ziyaretten de memnun olduklarını söyledi. Gürkan, “Şehirleri geleceğe tarihi, kültürü, sanatı taşır. Turizm geliştikçe şehirler de dünyada tanınır hale gelir. Edirne şehir bazında artık turizm açısından çok önemli bir ivme yakaladı ve bunu artırarak devam edecek. Hedefimiz Edirne’yi çok daha tanınır bir şehir yapmak. Japon öğrenci kardeşlerimiz de fuarda standımızı ziyaret ettiklerinde Edirne’nin kültüründen etkilenmişler. Şimdi burada onları ağırlamaktan çok mutluyuz” dedi.







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.