JET FADIL, 'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK' SUÇUNDAN  İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

JET FADIL, 'NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK' SUÇUNDAN İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

"Jet Fadıl" olarak da tanınan Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Bayrampaşa ve Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada ikinci kez tutuklandı

"Jet Fadıl" olarak da tanınan Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Bayrampaşa ve Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada ikinci kez tutuklandı. Fadıl Akgündüz ile birlikte yeğeni Mehmet Salih Obut’u da tutuklayan mahkeme, Akgündüz'ün ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut'un da tutuklanmak üzere yakalanmalarına hükmetti.

İstanbul’daki Capricecold Bayrampaşa ve Maldivler’deki Capricegold Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında açılan davanın 28. duruşması, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  yapıldı.

Duruşmaya bazı mağdurlar ile avukatları katıldı. Fadıl Akgündüz’ün muhasebeciliğini yapan yeğeni Mehmet Salih Obut da duruşmada hazır bulundu. Fadıl Akgündüz ise duruşmaya, Siirt 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Mütalaada, sanık Fadıl Akgündüz’ün, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan, 614 müşteki yönünden bin 842 yıldan 6 bin 140 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edildi. Savcı, Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut’un bin 803 yıldan 6 bin 10 yıla, ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut’un ise bin 800 yıldan 6 bin yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.