K. Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu Dagmar kazandı

K. Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu Dagmar kazandı

1962-1966 yılları arasında Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmiş olan merhum Kemal Sahir Kurutluoğlu adına koşulan yarış, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1400 metre mesafe sentetik pistte start aldı.

2022 yılı K. Sahir Kurutluoğlu Koşusu'nu, Arzu Güneş'in sahibi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş idaresinde zaferle noktaladı. Murat Kadaifçioğlu yetiştirmesi, Refik Peri'nin antrene ettiği doru erkek tayın bu birinciliği yarış hayatının ilk Grup koşu zaferi, toplamda ise ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız mücadelede jokeyi Gökhan Kocakaya ile boy gösteren Sound Of Summer (Torok - Lady Derya / Unaccounted For) pistten ikincilikle ayrılırken, Topsy Turvy (Scarface - Innana / Kaneko) Halis Karataş idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Ahmet Çelik ile koşuya katılan Zertas (Talip Han - Astana / Country Reel) dördüncü sırada yer alırken, Urfa Aslanı (Approve - Waimaria / High Chaparral) Mehmet Kaya idaresinde sıralamanın beşinci basamağında yer aldı.

Koşunun galibi Dagmar için bitiriş derecesi 1.24.05 olurken, farklar 7 Boy - Baş - 2,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Levent Güneş'e kupasını Kulübümüzün eski Başkanlarından Ömer Faruk Girgin takdim etti.

Kazanan atın sahibi Arzu Güneş, koşunun kupasını geçtiğimiz gün aramızdan ayrılan, kazanan Dagmar isimli safkanın da yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Fatih Şimşek'e ithaf etti.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk ile birlikte Ferhan Göktürk de katıldı.
 

Kemal Sahir Kurutluoğlu

1910 yılında Çanakkale'de doğan Kemal Sahir Kurutluoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bafra ve Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı görevlerinde bulunan Kurutluoğlu, serbest avukatlık da yaptı. 1946 yılında 8. Dönem Kırşehir Milletvekilli olarak parlamentoya girdi. Kurucu Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği ve Cumhuriyet Senatosu Üyeliği yapan Kemal Sahir Kurutluoğlu, 1961 - 1962 yıllarında Basın Yayın ve Turizm Bakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kurutluoğlu, 1962 - 1966 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 1992 yılında aramızdan ayrılan değerli siyaset adamı ve eski başkanlarımızdan Kemal Sahir Kurutluoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

raykonw3idIocbkc6s218w5z.jpg

rvlatbkqwd7zx2uzplqmgh0k.jpg

yevrhsoimockb12er47ntnsw.jpg

wseql8mjcbdazzoam5hyfvoy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.