Kadıköy Belediyesi Depremin Yaralarını Sarıyor

Kadıköy Belediyesi Depremin Yaralarını Sarıyor

Kadıköy Belediyesi Depremin Yaralarını Sarıyor

6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’yi sarsan ilk depremin hemen ardından yola çıkan ekiplerden biri de Kadıköy Belediyesi arama kurtarma ekibi BAK Kadıköy oldu. BAK Kadıköy aralarında 16 aylık ve 3 yaşında iki bebeğin ve 72 yaşında bir yurttaşın olduğu 17 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca belediyenin Gezici Aşevleri ve Mobil İkram araçları da afet bölgesinde sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Belediye’nin başlattığı yardım kampanyasında da bölgeye bugüne kadar 43 tır, 33.119 yardım kolisini ulaştırdı.

Bak Kadıköy 17 Kişiyi Kurtardı

Türkiye’yi sarsan ilk depremin hemen ardından yola çıkan ekiplerden biri de Kadıköy Belediyesi arama kurtarma ekibi BAK Kadıköy oldu. BAK Kadıköy, AFAD’ın çağrısıyla merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hasara neden olan depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 49 kişilik ekibi ve arama köpeği Lena’yla afet bölgesine ilk varan ekiplerden biri oldu.  Orta Seviye Arama Kurtarma akreditasyonu sahibi ekibi ve Köpekli Arama Timleri sertifikasına sahip arama köpeğiyle ilk olarak Adana’ya varan ekip, AFAD koordinatörlüğünde Hatay’a geçti ve orada Odabaşı mahallesinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekip, aralarında 16 aylık ve 3 yaşında iki bebeğin ve 72 yaşında bir yurttaşın olduğu 17 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardı. BAK Kadıköy enkaz çalışmalarını sürdürüyor.

 

Odabaşı Afet Bölgesinde

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 9 Şubat Perşembe günü sabah erken saatlerde afet noktasına vardı. Odabaşı ilk olarak BAK Kadıköy ekibinin arama çalışmalarını sürdürdüğü Odabaşı Mahallesi’ne gitti. Orada ekibin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan belediye başkanı  “Ekiplerimizle koordineli bir şekilde hem afet noktasından hem de Kadıköy’den çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Hayata tutunan her canla yeniden doğuyoruz. Umudumuz olan BAK Kadıköy ve tüm arama kurtarma ekiplerine minnet duyuyoruz.” dedi. Odabaşı Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde sıcak yemek dağıtımı yapan Gezici Aşevi tırlarında yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

 

Gezici Aşevi Sıcak Yemek Dağıtıyor

Kadıköy Belediyesi’nin olası afetlerde sıcak yemek dağıtımı yapabilmek için bünyesine kattığı 2 adet Gezici Aşevi de afet bölgesinde sıcak yemek dağıtıyor. Belediye iki mobil ikram aracını da Malatya’ya gönderdi. Gezici aşevleri Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçelerinde ve mobil ikram araçları Malatya’da afetzedelere her bir öğün için günde 10 bin tas sıcak yemek ikram ediyor.

 

Belediye Binasında Büyük Dayanışma

Kadıköy Belediyesi’nde depremin hemen ardından kriz masası kuruldu. Çoğu üniversite öğrencisi gönüllü gençlerden, Kadıköylülerden ve belediye personelinden oluşan ekip yardım malzemelerini tasnifleyerek afet noktalarına gönderimlerini sağlıyor. Yardım paketleri AFAD’tan gelen yönlendirmelerle Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerine kara ve deniz yoluyla ulaştırılıyor. Kadıköy Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımla ihtiyaç duyulan malzemelerde stokların yeterli seviyeye geldiğini ve sadece çadır kabul edeceklerini duyurdu.  

 

Depremzede Köpek Bella İstanbul’da Yeni Ailesine Kavuştu

Kadıköy Belediyesi, Antakya’nın Oğlakören Köyünde yaşayan 5 yaşındaki Alaska Malamut cinsi köpek Bella’yı depremden evleri hasar görmüş köy sakinlerinin tahliye edilmesi üzerine İstanbul'a getirdi. Bella’nın sahipleri, Bella’yı sahiplendirmek üzere sosyal medyadan bir çağrı yapmış, İstanbul’da yeni ailesine ulaştırmak üzere tahliyesinin sağlanmasını talep etmişti. Kadıköy Belediyesi’nin bölgede çalışan ekipleri de çağrıyı görünce hemen harekete geçerek Bella’nın İstanbul’a tahliyesini sağladı.  Bellayı İstanbul’dan üniversite öğrencisi Emek Aylin Lale sahiplendi. 

 

nwjpumtguof1cr0zoiydvzsd.jpg

a7fvxsunjs2vhnebbyca83pf.jpg

mdy42rwathujpneoet3I7gmb.jpg

cezomk0rjrgpuqwsanwk5uxI.jpg

pa6qqejbwrzsid4o0xmk2s5I.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.