KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI KAMPANYA

KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI KAMPANYA

Kadıköy Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, pandemi döneminde görme engellilerin daha fazla sesli kitaba erişimini sağlamak amacıyla “Evde Kal Kitaplara Ses Ver” sloganıyla kampanya başlattı.

Pandemide evde izole olan yurttaşları evde kitap okumaya davet eden kampanya ile Sesli Kütüphane arşivinde bulunan sesli kitapların sayısının ve çeşitliliğinin arttırılarak görme engelli bireylerin daha fazla kitaba erişimlerini sağlamak hedefleniyor.

Kadıköy Belediyesi’nin özellikle görme engeli olan bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan kitap dinleyebilmeleri için 2010 yılından bu yana, Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde faaliyetini sürdüren Sesli Kütüphanesi, bugüne kadar gönüllü kitap okuyucuların ses kayıtları ile binlerce sesli kitabı arşivinde topladı. Kadıköy Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, hem bu arşivi genişletebilmek hem de görme engellilerin daha fazla sesli kitaba erişimini sağlamak amacıyla “Evde Kal Kitaplara Ses Ver” sloganıyla kampanya başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.