Kadıköy Bostanları’na Sağlıklı Kentler Birliği’nden En İyi Uygulama Ödülü

Kadıköy Bostanları’na Sağlıklı Kentler Birliği’nden En İyi Uygulama Ödülü

Kadıköy Belediyesi’nin “Her mahalleye bir bostan” sloganıyla hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 2022 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama yarışmasında Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülü aldı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen, 45 üye belediyenin 143 projeyle başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Kadıköy Belediyesi’nin Park Bahçeler Müdürlüğü himayesinde sağlıklı, temiz gıdaya erişimin sağlanması ve Kadıköylülerin kendi gıdasını üretebilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları 2022 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama yarışmasında Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülü aldı. Denizli Pamukkale’de gerçekleşen törende belediye adına ödülü Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Şahin aldı.

4 farklı kategoride (Sosyal Sorumluluk, Şehir Planlama, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre) gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapıldı. Yarışma jürisinin diğer üyeleri Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, Prof. Dr. Mustafa Sarı, Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ve Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın’dan oluştu.

Kadıköy Bostanları

Fenerbahçe, Moda, Göztepe ve Acıbadem’de bulunan bostanlarda 6 ay süreyle ücretsiz yer edinen mahalleliler, kendilerine tahsis edilen 4,5 metrekarelik bostanlarda ekim, dikim yaparak kendi ürünlerini yetiştiriyor ve hasadını yapıyor. Atalık tohumlarla sağlıklı, organik gıda yetiştirmenin yanı sıra, topluluk olarak yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin de öne çıkmasını sağlayan bostanlar projesinde bahçe tasarımı, balkon ve arka bahçe tarımı, permakültür gibi eğitimler ve sürdürülebilir film ve belgesel gösterimleri de yer alıyor. Belediye, bostan kültürünün yaygınlaşması için hayata geçirdiği Kadıköy Bostanları projesini, Kadıköy’ün bütün mahallelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

sajqckivgnIxszuantrro2wl.jpg

vspaub7zj2ca80uoklgygm1x.jpg

96p4pzgmdqavhl2wq03ijaIv.jpg

x6hko2vper1u0cgsckomqfmw.jpg

5cv9exvh6Idzdnpgjl7iqfeb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.