KADIKÖY’DE KAVŞAK VE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI

KADIKÖY’DE KAVŞAK VE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI

D-100 Kadıköy Uzunçayır Kavşağı Tamamlama İnşaatı çalışmaları kapsamında: Fikirtepe Mahallesinden, Harem istikametine gidecek araçların kullanacağı kavşak kolu (Çelik Köprü) tamamlanacak.

Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinden gelip Ankara veya Harem istikametini tercih edecek araçların kullanacakları kavşak ayrım kollarında genişletme ve geometrik düzenleme yapılacak. Bu sayede; D-100 Uzunçayır Kavşağında oluşan trafik yoğunluğunda azalma olması planlanıyor.

Çalışmalar esnasında; trafik akışı etaplar halinde yönlendirilecek:

▪ Çalışmaların ilk etabında Etabında; 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden gelip Harem İstikametine gidiş yönü trafiğe kapatılacak olup, Harem istikametine gidecek araçlar Akasya AVM-Acıbadem dönüş koluna yönlendirilecek.

▪ 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden gelip D-100 Ankara istikametine gidecek olan araçlar için trafik kontrollü olarak 2 şeritten sağlanacak.

▪ D-100 Ankara istikametinden gelip Kadıköy yönüne gidecek olan araçlar için trafik kontrollü olarak 1 şeritten sağlanacak.

Çalışmalara 9 Kasım 2022 tarihinden itibaren başlanılacak olup, çalışmaların 1 yıl sürmesi planlanıyor.

Kozyatağı Kavşağı ile Maltepe Küçükyalı Kavşağı asfaltlama işi kapsamında ise 04.11.2022 - 30.11.2022 tarihlerinde 23.00 - 06.00 saatleri arasında, D-100 (E-5) Karayolu Ankara istikametinde, Kozyatağı Kavşağı ile Maltepe Küçükyalı Kavşağı arasında yaklaşık 4 km asfalt kaplama imalatı yapılacak.

Bölgede trafik sirkülasyonu, UTK kararına istinaden gerekli uyarıcı ve trafik işaret levhaları kullanılarak yan yoldan sağlanacak. Bu doğrultuda yan yolda trafik yoğunluğunda artış görülebileceğinden sahil yolu, minibüs yolu gibi alternatif güzergâhların kullanılması öneriliyor. Vatandaşların trafik levhaları ve yer işaretlerine uymaları önemle rica olunur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.