Kadıköy Sahrayıceditliler, Anadolu lisesi istiyor

Kadıköy Sahrayıceditliler, Anadolu lisesi istiyor

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit'te ikamet eden veliler, semtlerine Anadolu Lisesi yapılmasını istiyor.

Semtlerindeki Anadolu imamhatip lisesinin Anadolu lisesi yapılmasını isteyen Sahrayıceditliler, seslerini duyurmak için 17 Mart Cumartesi günü saat 15.00'de bir basın açıklaması düzenleyecek.

Sahrayıceditli velilerin talepleri şöyle:

Gözcübaba Anadolu İmamhatip Lisesi'nin, Gözcübaba Anadolu Lisesi olması,

Melahat Akkutlu Ortaokulunun ilkokul olması,

Semiha Şakir İlkokulu'nun ortaokul olması.

İşte Basın Açıklaması

Sahrayıcedit Mahallesi Basın Açıklaması Duyurusu

BASINA VE KAMUOYUNA

Sahrayıcedit Mahallesi Sakinleri olarak yıllardır haklı talebimizin takipçisi olan bizler, yetkililerin umursamaz tavırlarına sesimizi daha fazla yükselterek her durumda ve her platformda mahallemizde çocuklarımızın gidebileceği Anadolu lisesi, Fen lisesi, Meslek lisesi talebini dillendirmeye hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. 2013/2014 yılında, hangi ihtiyaca dayandığı belli olmayan bir kararla, biz mahalle halkına sorulmadan, danışılmadan, bir oldu bittiye getirilerek, mahallemizin bütün akademik liseleri bir anda imam hatip liselerine çevrilmiştir. Herhangi bir esasa dayanmadan, inceleme, raporlama ve planlama yapmaksızın ve mahallenin ihtiyacına dayanmadan dönüştürülen bu liseler ile çocuklarımızın öğrenim hakkı ve eğitime eşit ulaşım hakkı yok edilmiş, kamusal yarar gözetilmeyerek mahallemizde farklı okul türünde eğitim almak isteyen çocuk ve veliler adeta cezalandırılmıştır.

Ayrıca mahallemizin çocuklarının gittiği Semiha Şakir İlkokulu, öğrencilerimizin gidebileceği mesafede olmayıp, yol güvenliği de ilkokul çocuklarına uygun olan bir okul değildir. Çocuklarımızın bu ihtiyacını karşılayan bir ilkokul mahallemizin talebidir.

Sahrayıcedit Mahallesi Sakinleri olarak, mahallemizin ve çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarına yönelik bu düzenlemeleri talep ettiğimiz bir basın açıklaması yapacağız. Siz basın mensuplarını yapacağımız basın açıklamamıza bekliyoruz.

SAHRAYICEDİT MAHALLESİ SAKİNLERİ

Tarih: 17 Mart 2018

Saat: 15:00

Yer: Gözcübaba Lisesi Önü (Sahrayıcedit Mah. İmam Ramiz Sok. No:16 Kadıöy İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.