KADIKÖY’DE BİNALARA AFETE KARŞI KAREKOD LEVHALARI ASILIYOR

KADIKÖY’DE BİNALARA AFETE KARŞI KAREKOD LEVHALARI ASILIYOR

Kadıköy Belediyesi, olası afetlere karşı Kadıköylüler'in toplanma alanına gidebilecekleri noktaya en kısa güzergahtan ulaşmasını sağlayacak karekod levhalarını, ilçede bulunan 18 bin 200 binaya astı.

Kadıköy Belediyesi, olası afetlere karşı Kadıköylüler'in toplanma alanına gidebilecekleri noktaya en kısa güzergahtan ulaşmasını sağlayacak karekod levhalarını, ilçede bulunan 18 bin 200 binaya astı. Kadıköy Belediyesi'nin karekod uygulaması, yerel yönetimler tarafından yapılan en kapsamlı çalışma olma özelliği taşıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) belediyelere bir yazı göndermiş ve ilçelerdeki deprem toplanma alanlarını gösterecek şekilde levha, sticker, karekod hazırlanmasını önermişti. Kadıköy Belediyesi de hızlı bir şekilde harekete geçerek ilçede bulunan toplam 18 bin 200 binaya karekod levhaları astı. Karekod levhalarında olası afet durumlarında bina sakinlerinin toplanacakları alanları ve bu alanlara en kısa yoldan nasıl ulaşılacağı bilgisi yer alıyor. Bina sakinleri, bu uygulamanın nasıl çalışacağı konusunda da bilgilendiriliyor. 

Afet yönetimi çerçevesinde Kadıköy’deki 21 mahalle, Afet Yerleşim Bölgeleri ismi verilen 8 bölge şeklinde haritalandırıldı. Harita, tüm mahallelerinde seri şekilde organize olmak, acil müdahale gerektiren alanlara en kısa ve etkili yoldan kaynakların aktarılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. Harita üzerinde yeni bilgi akışı ile sürekli veri güncellemesi yapılıyor. Toplanma alanlarının yanı sıra enkaz döküm alanları, çadır alanları, eczaneler, depolama alanları, hastaneler, polis merkezleri, itfaiye gibi yerler de haritada işaretlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.